Sari la conținut

Beneficiile neştiute ale carnii de miel. E sănătate curată! Nu trebuie să lipsească de la nicio masă

Beneficiile neştiute ale carnii de miel. Chiar dacă prețurile au luat-o razna, iar carnea a devenit un lux pentru mulți dintre noi, carnea de la miel are numeroase beneficii pentru sănatate.

Beneficiile neştiute ale carnii de miel. E sănătate curată! Nu trebuie să lipsească de la nicio masă

Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sănatate

  •  Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grăsimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
  • Poate preveni anemia datorita conținutului mare de fier.
  • Contribuie la creșterea imunitații si ajuta la funcționarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.
  • Conține si alte minerale bune organismului precum mangan, seleniu si cupru.
  • Previne instalarea bolilor cardiace.
  • Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza producția de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.

Așadar, carnea de miel este o opțiune sănătoasă pentru persoanele fără probleme medicale. Este bogată în fier și potasiu. Iar cei care doresc să câștige masa musculara, sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor.

Cu ce se poate combina carnea de miel?

Asocierea cu legume este cea mai indicata, spun nutritionistii, pe cand cea cu paine sau cu mamaliga va ingreuna si mai mult procesul digestiv. In plus, dupa o masa bogata in preparate grele este bine sa se manance ananas si kiwi, deoarece acestea au anumite enzime care vor face digestia usoara, potrivit sfatulmedicului.ro.

Cum se gătește corect carnea de miel?

Carnea de miel este recomandat sa fie lasata la marinat pentru cateva ore si sa fie gatita in cuptor sau pe grătar și nu prăjită în grăsime.

Din nefericire, românii vor avea parte de cel mai scump Paște de până acum. Pentru a pune pe masă câteva preparate, aceștia trebuie să scoată din buzunar sume uriașe. Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%. Uleiul s-a scumpit şi el cu 32%.

Cel mai scump Paște din România

Cu doar câteva zile înainte de Paşte, carnea de miel a ajuns în unele piețe la 40-45 de lei kilogramul, faţă de 30-35 de lei, anul trecut. În supermarketuri sau la măcelăriile de lux, prețul mielului sare de 55-59 de lei pe kilogram, potrivit Evz.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel