Sari la conținut

Beneficiile neștiute ale legumelor. Ajută la combaterea acestei boli grave

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficiile neștiute ale legumelor. Există o legătură strânsă între legume și tratarea unei boli grave. Potrivit cercetătorilor, compușii găsiți în două legume ajută la crearea unor noi medicamente pentru cancer.

Ratele deceselor cauzate de cancer au scăzut în ultimele decenii, dar cazurile de cancer au crescut în general. Ca parte a procesului de diagnosticare, secvențierea genomilor cancerului i-a ajutat pe oamenii de știință să descopere patologia cancerului și să identifice modalități potențiale de a-l trata. Cu toate acestea, nenumărate mutații și mecanisme care cauzează cancer depășesc numărul de tratamente cunoscute, potrivit Medical News Today.

Beneficiile neștiute ale legumelor. Ajută la combaterea acestei boli grave

Potrivit specialiștilor, sunt necesare tratamente mai direcționate pentru a îmbunătăți rezultatele pentru persoanele diagnosticate cu cancer.

Unele dintre aceste noi tratamente sunt derivate din compuși vegetali. Un astfel de grup de compuși este cunoscut sub denumirea de glicoalcaloizi, se găsește în familia solanaceea și este în prezent în centrul cercetărilor considerabile.

Plantele medicinale tratează cancerul

Mecanismul prin care glicoalcaloizii ar putea fi utilizați pentru a ținti celulele canceroase este subiectul unui nou studiu, care a fost revizuit de un grup de oameni de știință din Polonia și publicat în Frontiers in Pharmacology.

 

Medicamente  letale pentru celulele canceroase


Autorul principal al studiului Magdalena Winkiel, Ph.D. candidat la Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań, Polonia, a declarat într-un comunicat de presă:

„Oamenii de știință din întreaga lume încă caută medicamente care vor fi letale pentru celulele canceroase, dar în același timp sigure pentru celulele sănătoase. Nu este ușor, în ciuda progreselor în medicină și a dezvoltării puternice a tehnicilor moderne de tratament. De aceea ar putea merita să revenim la plantele medicinale care au fost folosite cu ani în urmă cu succes în tratarea diferitelor afecțiuni. Cred că merită să le reexaminăm proprietățile și poate să le redescoperim potențialul”.

Medicamente pentru cancer

Cercetătorii caută adesea noi medicamente pentru cancer studiind compușii creați de plante și ciuperci. În natură, acești compuși ajută la alungarea prădătorilor, deoarece posedă un anumit grad de toxicitate. Multe antibiotice au fost descoperite pentru prima dată în ciuperci, de exemplu.

Taxolul este probabil cel mai cunoscut tratament pentru cancer derivat din plante. Paclitaxelul a fost derivat dintr-un compus descoperit în scoarța arborelui de tisa din Pacific în anii 1960.

Aprobat pentru prima dată pentru a trata cancerul ovarian și de sân de FDA în anii 1990, paclitaxel este acum folosit pentru a trata numeroase tipuri de cancer. Astăzi, medicamentul este inclus în lista Organizației Mondiale a Sănătății, o listă a celor mai importante medicamente necesare pentru a susține un sistem de sănătate de bază.

Provocări ale utilizării compușilor pe bază de plante pentru a trata cancerul

Sherif El-Khamisy, director și decan asociat al Școlii de Farmacie și Științe Medicale de la Universitatea din Bradford, Regatul Unit, a declarat pentru Medical News Today că cele mai mari provocări în dezvoltarea medicamentelor pentru cancer din compuși derivați din plante sunt reducerea toxicității și distrugerea tumorii. Totuși, dr. El-Khamisy a remarcat că există multe speranțe pentru tratamentele anticancer derivate din compușii plantelor.

„Unul dintre beneficii este că s-a dovedit deja a fi foarte util și sunt cu adevărat făcute. Trebuie să le sintetizăm, trebuie doar să modificăm chimia pentru a le face fie mai specifice, fie mai puțin toxice”, a conchis cercetătorul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel