Sari la conținut

Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE ce boli te poate PROTEJA

masline
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Măsline verzi sau negre, iată care sunt mai bune

Măslinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ele îți oferă o mulțime de acizi și uleiuri benefice. Motiv pentru care reprezintă o bază atât de sănătoasă în multe tipuri de planuri de alimentație sănătoasă.

Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE ce boli te poate PROTEJA

Veți obține un plus de grăsimi sănătoase. Măslinele sunt formate în mare parte din grăsimi sănătoase și conțin un nivel ridicat de grăsime specific numit acid oleic, care reprezintă 74% din grăsimea găsită în măsline. Acidul oleic este o grăsime mononesaturată și se știe că ajută la reducerea inflamațiilor.

Ce efecte au consumul măslinelor

Obținerea mai multor grăsimi „sănătoase”, cum ar fi grăsimile mononesaturate și polinesaturate, în dieta dumneavoastră, mai ales atunci când înlocuiesc grăsimile precum grăsimile saturate și trans, vă poate ajuta în mod semnificativ sănătatea generală.

Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE ce boli te poate PROTEJA

Vă puteți îmbunătăți funcțiile creierului. Unul dintre principalele beneficii în a obține mai mulți acizi grași sănătoși în dieta ta este că aceștia vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și funcționarea creierului.

Potrivit Psychology Today, oamenii care mănâncă multe grăsimi mononesaturate au adesea niveluri mai ridicate de neurotransmițător acetilcolină, de care avem nevoie pentru funcții precum păstrarea memoriei și învățarea.

Legătura dintre măsline și bolile legate de vârstă

Măslinele conțin, de asemenea, compuși fenolici, care s-au dovedit a avea o legătură cu protejarea împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer sau demența.

Vei primi o doză bună de fibre. Unul dintre efectele specifice ale consumului de măsline este că acestea conțin fibre alimentare! De fapt, 85 de grame de măsline conservate conțin aproximativ 3,2 grame de fibre, o cantitate utilă pentru o gustare mică.

Obținerea de suficiente de fibre în dieta ta este una dintre cheile principale pentru o inimă sănătoasă. Niveluri sănătoase de colesterol, digestie bună și longevitate în ansamblu. Măslinele pot fi o parte utilă în atingerea obiectivelor tale de fibre.

Să nu uităm de uleiul de măsline

Tratamentul multor afecţiuni, dar şi reţetele cosmetice conţineau acest ulei preţios, care deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Motive suficiente ca acest remediu să fie considerat „aur lichid“.

Poate preveni cancerul

Oleocantalul, fitonutrientul din uleiul de măsline care mimează efectele ibuprofenului în reducerea inflamaţiilor, poate ajuta şi la prevenirea cancerului de sân, dar şi recidivele în cazul femeilor care au fost diagnosticate cu această boală.

Unul din cei mai importanţi antioxidanţi din uleiul de măsline este vitamina E. Care are efecte antitumorale. Înlocuieşte în alimentaţie, pe cât posibil, uleiul obişnuit cu cel din măsline, ca să eviţi dezvoltarea celulelor canceroase.

Protejează inima şi ficatul

Conţinutul mare de antioxidanţi, cum sunt vitamina E şi polifenolii, îi oferă calităţi terapeutice în prevenirea bolilor cardiovasculare. În medicina naturistă se utilizează în special uleiul virgin presat la rece. Odată prelucrat, uleiul îşi pierde din proprietăţi.

Stimulează colesterolul „bun“

Acizii graşi mononesaturaţi din lichid stimulează colesterolul „bun“ şi reduc riscul de îmbolnăvire a inimii. Se iau 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, în cure de câte 2 săptămâni. Cardiologii spun că un consum regulat de ulei de măsline reduce şi tensiunea.

În colicile hepatice se recomandă următoarea reţetă: până la 400 ml de ulei de măsline, 15 ml de coniac, 2 gălbenuşuri şi puţin mentol. Se amestecă totul şi se bea dimineaţa, în două rânduri, la intervale de o jumătate de oră.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel