luni, septembrie 27, 2021

Credeai că eficienţa exerciţiilor depinde de duritatea lor? Nu doar antrenamentele intesnse, dar şi exerciţiile moderate ca mersul pe jos au importante beneficii asupra sănătăţii.

Iată cum îţi îmbunătăţeşte

starea de sănătate o plimbare pe jos:

Reduce semnificativ riscul atacului cerebral: un studiu care a urmărit mai mult de 30.000 de persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 69 de ani, timp de un deceniua a scos în evidenţă faptul că femeile care merg pe jos cel puţin 35 de minute pe zi au un risc scăzut al atacului cerebral, în comparaţie cu cele care nu fac plimbări.

Previne diabetul: 30 de minute pe zi de mers pe jos ajută muşchii să devină mai sensibili la insulină şi echilibrează nivelul glicemiei.

Te ajută să slăbeşti: într-o oră de mers pe jos arzi între 200 şi

600 de calorii, în funcţie de ritm.

Întăreşte sistemul imunitar: plimbările regulate reduc riscul de artrită şi de cancer cu aproape 50%.

Menţine mintea ageră: activităţile fizice hrănesc creierul şi stimulează producţia de neuroni. Cercetările au demonstrat că în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, mersul pe jos previne probelemele de memorie.

Scade colesterolul: mersul e o activitate aerobică de intensitate moderată ce poate creşte nivelul colesterolului bun şi să-l micşoreze colesterolul rău. Zilnic, se recomandă cel puţin 30 de minute de mers alert.

Ultimele stiri