Beneficiile uimitoare ale căpșunilor

Căpşunile sunt o sursă de antioxidanţi, ele scad nivelul lipidelor şi al colesterolului din sânge, ceea ce poate micşora riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Aceste fructe cu gust şi miros plăcut previn şi apariţia diabetului.

Pentru a avea cu adevărat efect, nu se recomandă consumul căpşunilor cu zahăr sau frişcă. Specialiştii recomandă consumul fructelor proaspete şi nu congelate, deoarece prin congelare, căpşunile îşi pierd aroma şi proprietăţile curative.

Căpșunile protejează stomacul

Potrivit unei echipe internaţionale de oameni de ştiinţă, căpşunile sunt un mijloc eficient de protecţie împotriva efectelor nocive ale consumului de alcool asupra ţesuturilor.

Acţiunea lor antioxidantă nu numai că protejează mucoasa stomacului, dar şi activează mecanismele de apărare şi enzimele din corp.

Studiile efectuate în laborator au demonstrat faptul că un consum echilibrat de căpşuni îmbunătăţeşte funcţiile stomacului, hrănind celulele mucoasei acestuia pe care o protejează de efectele nocive după consumul băuturilor alcoolice.

Oamenii de ştiinţă susţin că includerea căpşunilor în dieta zilnică va ajuta la prevenirea problemelor gastrointestinale şi va încetini apariţia ulcerului gastric

Consumul de căpşuni previne demenţele

Persoanele care mănâncă din belşug căpşuni şi afine au o degradare cerebrală mult mai lentă decât cei care nu obişnuiesc să le consume, arată un studiu făcut la Harvard.

Au fost monitorizare 16.000 de femei timp de 25 de ani. „Am furnizat dovada că aceste fructe încetinesc degradarea cerebrală”, au spus autorii cercetării.
Elimină toxinele
O cură cu căpşuni este indicată tuturor celor care vor să scape de toxinele acumulate în sezonul rece. Zilnic se pot mânca, fără restricţii, între 250 şi 500 de grame de căpşuni. Pentru detoxificare, cura e indicat să fie ţinută cel puţin două săptămâni.

Fără constipaţie

În cazuri de constipaţie cronică, reumatism articular sau boli inflamatorii renale se recomandă circa un kilogram şi jumătate pe zi, timp de una-două săptămâni. Pentru tratarea oxiurazei se mănâncă un kilogram de căpşuni dimineaţa, până în ora 12:00, fără nimic altceva. Acest mic-dejun trebuie repetat trei-cinci zile consecutiv, timp în care paraziţii vor fi eliminaţi.

Regenerează celulele
În caz de intoxicaţii alcoolice sau tabagice se bea zilnic un litru de suc de căpşuni obţinut prin zdrobire cu mixerul şi filtrare prin tifon. Acelaşi truc e indicat şi în cura de regenerare celulară şi reîntinerire a organismului, caz în care procedeul trebuie repetat minimum două săptămâni.
Persoanele anemice e bine să consume căpşuni zilnic, cât pot de multe, mai ales în combinaţie cu iaurt, smântână sau miere, iar pacienţii cu gastroenterite cronice pot face o cură de o lună cu 300-500 de grame de căpşuni pe zi.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

7 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

7 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

8 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

8 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

9 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic