miercuri, august 4, 2021

Denumite și elixirul tinereții, fructele de goji provin din Asia și de-a lungul timpului, oamenii le-au folosit în tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de

îmbătrânire.

Se pot consuma crude, gătite sau uscate și sunt folosite în ceiauri, sucuri, vinuri și medicamente.

Studiile au scos la iveală că fructele de pădure printre care și goji aduc beneficii importante pentru sănătate, datorită conținutului de antioxidanți. Goji sunt și o sursă importantă de vitamina A.

Testele de laborator au demonstrat că antioxidanții prezenți în goji anihilează efectele radicalilor liberi, prevenind bolile și îmbătrânirea.

Printre beneficiile fructelor Goji mai putem numi: echilibrează glicemia, ajută în cadrul dietelor de slăbit, remediu pentru durerile de

cap, stopează tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejează ficatul, previn greaţa în cazul gravidelor.

Un studiu chinez publicat în 1994 a demonstrat că 79 de persoane cu cancer au răspuns mai bine la tratament atunci când goji a fost adăugat în regimul lor alimentar.

Efectele secundare

Fructele de goji se pare că ar putea interacționa cu medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina. De asemnea, pot interacționa și cu medicamentele pentru diabet și cu cele pentru hipertensiune.

 

Ultimele stiri

Parteneri