Beneficiile uimitoare ale spirulinei

Beneficiile uimitoare ale spirulinei
Beneficiile uimitoare ale spirulinei

Spirulina este o algă cu conținut bogat de proteine vegetale (50-63%) – de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în pește sau în carnea de vită – și multiple vitamine.

“Spirulina conține, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi grasi, lipide, vitamine și enzime. Pentru că este bogată în fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua în scop preventiv primăvara, toamna și iarna, când organismul este amenințat de gripă și când este mai lipsit de vitamine”, spune Cristina Bogdan, fitoterapeut.
Spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic și antiinflamator. Totodată, ea actționează ca un hepatoprotector și antiviral, fiind recomandată și celor cu boli cardiovasculare.

Fenilalanina din spirulină acționează asupra centrului apetitului din creier, diminuând senzația de foame și menținând constant nivelul glucozei din sânge, fiind un bun adjuvant în regimurile de slăbire.
“Pentru persoanele sănătoase care vor să-și întărească sistemul imunitar sunt suficiente două comprimate pe zi de spirulină, iar pentru cei cu diferite afecțiuni, trei comprimate”, completează fitoterapeutul.

Suplimentul nutritiv este recomandat și copiilor cu vârstă mai mare de patru ani, dar și bătrânilor, pentru că energizează și remineralizează organismul.

Pentru că este un produs natural, spirulina nu provoacă reacții adverse, mai susțin specialiștii.

Ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte metabolismul. “Spirulina e o algă minunată, deoarece reprezintă o sursă de aminoacizi de calitate, enzime şi oligominerale importante în procesele metabolice”, adaugă specialistul în plante.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook