Sari la conținut

Beneficiile uimitoare ale strugurilor

Strugurii sunt un adevărat izvor de sănătate, întrucat sunt bogaţi în fitonutrienţi, cum ar fi antioxidanţii polifenolici, vitaminele şi mineralele. Ca atare, este indicat să-i includeţi în mod regulat în dietă.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au descoperit că antioxidanţii polifenolici din struguri pot preveni sindromul metabolic, o afecţiune care predispune la boli de inimă, accident vascular cerebral şi diabet de tip2.

indromul metabolic este denumit şi Sindromul X sau ,,Ucigaşul tăcut” şi este o tulburare a metabolismului definită prin asocierea dintre scăderea toleranţei la glucoză, creşterea trigliceridelor plasmatice , scăderea HDL colesterolului şi hipertensiunea arterială, această alăturare având la bază insulino-rezistenţă şi hiperinsulinism compensator. Detectarea precoce şi ţinerea sub control sunt importante pentru că persoanele afectate au un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.

Principalii afectaţi sunt vârstnicii, personele cu antecedente familiare de diabet de tip 2 şi la femeile diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic. Chiar dacă ereditatea joacă un rol important în apariţia sindromului, un stil de viaţă sedentar şi o alimentaţie dezechilibrată sunt sunt principalele cauze determinante. Simptomele includ: sete, urinare excesivă (în special noaptea,) stări de oboseală, vedere înceţoşată, dureri de cap, stări de ameţeală, sângerări nazale

,,Potrivit cercetărilor noastre, inluderea strugurilor în dietă ajută la prevenirea tabolic şi a afecţiunilor asociate acestuia,” spune dr. Mitchell Seymour.

Medicul Seymour şi colegii săi au adăugat pudră de struguri uscaţi în alimentaţia zilnică a şoarecilor de laborator, timp de 90 de zile. La sfârşitul celor 3 luni, oamenii de ştiinţă au observat o reducere semnificativă atât a inflamaţiei ficatului şi abdomenului cât şi a ţesutului gras.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: