duminică, ianuarie 23, 2022

Nutritiv, regenerant și revitalizant uleiul de cânepă este perfect pentru hidratarea optimă a scalpului și stoparea căderii părului. Folosit cu regularitate, o dată pe săptămână, uleiul hrănește în profunzime și netezește părul, oferindu-i elasticitate și volum.

Potrivit pentru toate tipurile de păr, uleiul de cânepă hrănește fibra capilară și redă elasticitate și volum părului, conferindu-i în același timp strălucire. Tratamentul este extrem de eficient și în cazul celor care se vopsesc cu regularitate sau se coafează la temperaturi ridicate, deci părul lor are o nevoie intensă de hidratare.

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

Cum se aplică tratamentul

Hairstylistul George Istratie explică pașii:

1.                  Părul se spală cu apă călduță, după care este uscat cu un prosop prin tamponare.

2.                  Într-un recipient din sticlă termorezistentă se adaugă 100 ml ulei de cânepă, deși este posibil să fie nevoie de o cantitate mai mare, dacă părul este foarte lung sau firul mai gros.

3.                  Uleiul se încălzește apoi în baie de apă fierbinte, urmând să fie aplicat pe scalp prin masare. „Prin masaj cu ulei de cânepă, părul primește complexul de substanțe nutritive de care are nevoie, iar circulația sanguină se îmbunătățește. În plus, această etapă stimulează creșterea părului, echilibrează secreția de sebum, hrănește și netezește firele de păr, echilibrând scalpul uscat, la fel ca și pe cel gras,”, spune hairstylistul.

Te-ar mai interesa: Informații de ultimă oră de la Ministerul Sănătăți...

4.                  După aplicare, părul se acoperă cu o folie de plastic, iar apoi cu un prosop fierbinte, și se lasă ca uleiul să acționeze timp de o oră. „O calitate deosebită a uleiului de cânepă este faptul că el este absorbit mult mai repede decât alte uleiuri vegetale utilizate în loțiuni sau creme, restabilind cu ușurință echilibrul de umiditate al scalpului”, a completat George Istratie.

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

5.                  În cele din urmă, părul se spală prin șamponare, de două ori, pentru că este foarte posibil ca el să rămână uleios după o primă spălare.

Principalele beneficii ale uleiului de cânepă pentru păr

•             Proprietățile uleiului de cânepă fac din acesta un excelent balsam de păr. Combinatția optimă dintre vitamina E și acizii grași esențiali furnizează substanțele nutritive necesare sănătății părului și scalpului, iar concentrația ridicată de acid linoleic reduce secreția de sebum și descurcă părul, lăsaându-l mai curat, moale și ușor de aranjat.

Te-ar mai interesa: Un efect post-infecție mai puțin cunoscut. Nimeni ...

•             Hidratare. Fiind bogat în acizi grași esențiali, vitamine și proteine, uleiul de cânepaă se dovedește a fi de un real ajutor mai ales în timpul iernii, când trecerea de la aerul rece de afară la sistemele de încălzire din interior degradează și usucă firul de păr. Aplicat săptămânal, tratamentul cu ulei de cânepă redă echilibrul părului și restabilește nivelul optim de hidratare a acestuia.

Te-ar mai interesa: Cancerul înfricoșător care apare fără niciun simpt...

•             Stimularea creșterii părului. Uleiul de cânepă conține acizi grași polinesaturați omega 6 și omega 3, proteine și fibre insolubile intr-o concentrație ideală, necesară pielii, și stimulează astfel creșterea părului, dar și menținerea sănătății și a flexibilității membranelor celulare.

•             Întărirea firului de păr. Omega 6, element aflat într-o concentrație ideală în uleiul de cânepă, este un element binecunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți creșterea părului, de a-l hrăni și de a restabili nivelul ideal de cheratină, astfel încâ firul de păr să creascămai gros ș mai puternic. Astfel, folosit periodic, tratamentul cu ulei de cânepă ajută la repararea celulelor deteriorate ale părului, îl consolidează în interior și îl ajută să arate bine la exterior.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private