vineri, iunie 2, 2023

Renunțarea este standardul de aur pentru reducerea riscurilor legate de tutun. Înainte de orice, este important să spunem că noi le recomandăm celor care nu fumează să nu se apuce niciodată. Pe cei care fumează îi îndemnăm să renunțe, dar trebuie să fim realiști si să recunoaștem că există și adulți care continuă să fumeze. Acestora din urmă le oferim posibilitatea de a alege, în deplină cunoștință de cauză, alternative cu potențial de risc redus pentru sănătatea lor, precum produsele fără fum.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Când cineva renunță la fumat, riscul de a dezvolta probleme de sănătate și boli legate de fumat nu va dispărea peste noapte, dar va scădea cu timpul. Cu cât au fumat mai mult și cu cât mai multe țigări au fumat în acea perioadă, cu atât riscurile sunt mai mari. De aceea este atât de important pentru fumători să se lase de fumat cât mai curând posibil. După primele câteva zile de la renunțarea la țigări, expunerea la substanțe toxice este mult redusă, iar în decurs de trei până la șase luni se poate observa o scădere a tusei și a dispneei (respirație anevoioasă, incomodă).

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Beneficii imediate – nu există fum, nu există scrum, hainele nu mai au acel miros pătrunzător de țigară. În primele câteva zile (1-5) se observă o scădere a cantității de monoxid de carbon din sânge. Când monoxidul de carbon din fumul de țigară este inhalat, el ajunge în sânge prin plămâni și reduce capacitatea acestuia de a transporta oxigen în tot organismul, ceea ce afectează creierul, inima și mușchii. Acest lucru poate forța inima să lucreze din greu pentru a pompa suficient oxigen în toate părțile corpului, ceea ce poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Alternativele fără fum care nu ard tutunul reduc semnificativ cantitatea de monoxid de carbon și alte substanțe nocive în comparație cu țigările.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Pe termen lung, după folosirea exclusivă a produselor fără fum, pentru minimum 3 luni, observăm îmbunătățiri semnificative. Studiile clinice au arătat că, după 3 luni de la trecerea completă la IQOS, este posibil să tușești mai puțin decât dacă ai fuma în continuare. După 6 luni de utilizare exclusivă respiri mai bine decât dacă ai fuma în continuare, iar trecerea completă la IQOS este mai bună pentru plămânii tăi față de continuarea fumatului.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private