Sari la conținut

Beneficiile zațului de cafea pentru plantele din casă!

consumul de cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce se intampla cu inima ta cand renunți sa mai bei cafea

Beneficiile zațului de cafea pentru plantele din casă! Zațul de cafea, de obicei aruncat la gunoi, poate fi, de fapt, un bun adjuvant în gospodărie, atât în interior, cât și în exterior.

Iată trei moduri ingenioase de a-l folosi în grădină. Este un înrășământ excelent pentru plante.

Beneficiile zațului de cafea pentru plantele din casă!

Ingrășământ natural pentru flori și plante

Zațul de cafea reprezintă un îngrășământ excelent, oferind plantei nutrienții de care are nevoie. Grădinarii apreciază utilizarea zațului de cafea pentru a stimula dezvoltarea florilor și a fructelor de pădure.

De asemenea, poate ține la distanță melcii și dăunătorii, datorită mirosului său intens. Adaugă zațul de cafea în compost pentru a îmbunătăți nivelul de azot din sol.

Aerarea solului și îmbunătățirea drenajului

Zațul de cafea ajută la descompunerea solului și contribuie la crearea unui sol mai aerat.

Solul aerisit favorizează dezvoltarea rădăcinilor plantelor și permite oxigenului, nutrienților și apei să ajungă mai bine la rădăcini.

În același timp, zațul îmbunătățește drenajul, prevenind acumularea apei stagnante, care poate fi dăunătoare plantelor.

Atrage râmele de pământ

Râmele sunt aliatele perfecte ale grădinarilor, contribuind la îmbunătățirea calității solului. Zațul de cafea este o sursă de materie organică pe care râmele o apreciază. A

ceste mici creaturi săpătoare vor crea tuneluri în sol, asigurând o ventilație naturală și contribuind la fertilizarea solului prin excrementele lor. Astfel, adăugarea zațului de cafea în grădină poate atrage râmele, oferind un impuls nutritiv plantelor.

Pentru a folosi zațul de cafea ca îngrășământ, împrăștie-l în jurul plantelor sau amestecă-l în sol. De asemenea, poți să-l adaugi în compost sau să-l combini cu solul existent. Este important să eviți adăugarea cafelei îndulcite sau cu aditivi artificiali la sol, optând pentru zațul natural și negru pentru cele mai bune rezultate.

În concluzie, zațul de cafea, adesea subestimat, poate deveni un aliat de încredere în îngrijirea grădinii tale, oferind multiple beneficii solului și plantelor, conform libertatea.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel