Sari la conținut

Bicarbonatul de sodiu, beneficii asupra organismului cât și asupra pielii

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și antifungice

Bicarbonatul de sodiu, beneficii asupra organismului cât și asupra pielii ale acestui produs care se găsește în orice casă sunt de necontestat. Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătăriile românilor și e de înțeles având în vedere multitudinea de beneficii pe care la are atât asupra organismului cât și asupra pielii.

Fie că este folosit în mâncăruri sau ca remediu pentru anumite probleme de sănătate, este bine să știm care sunt cele mai importante beneficii pe care le are, dar și modul în care le putem folosi.

Bicarbonat de sodiu, beneficii

Unul dintre cele mai importante beneficii ale bicarbonatului de sodiu îl reprezintă tratarea arsurilor stomacale, cauzate de aciditatea din stomac. Acestea pot fi declanșate de stres, sau de consumul anumitor alimente bogate în grăsimi sau picante, însă cu o lingurță de bicarbonat arsurile resimțite dispar.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi bicarbonatul de sodiu într-un pahar cu apă rece și să bei amestecul sau să înghiți o linguriță și ulterior să bei o cană de apă.

Studiile au demonstrat că bicarbonatul de sodiu poate crește rezistența în timpul antrenamentelor. El poate scădea și nivelul PH-ului în celule. În concluzie, bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți performanțele sportive, fiind un supliment foarte cunoscut printre atleți.

Bicarbonatul de sodiu înlocuiește cu succes apa de gură

Pe lângă beneficiile interne pe care le are asupra organismului, bicarbonatul de sodiu este un bun înlocuitor pentru apa de gură. Curăță dinții, gingiile, dar și limba și poate ajuta și la îndepărtarea resturilor după fiecare masă. El are și o serie de proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, deci te protează mai bine decât apa de gură.

Pentru dinți mai albi, tot bicarbonatul de sodiu este soluția. Studiile au demonstrat că pasta de dinți din comerț este și ea bogată în bicarbonat, pentru a ajuta la albirea dinților, dar și pentru a elimina placa bacteriană. Unele persoane folosesc bicarbonatul de sodiu în combinați cu pasta de dinți, pe când altele preferă să folosească simplu bicarbonatul pentru igiena orală.

Sfaturi de la bunica. Bicarbonatul, bun și pentru curățatul fructelor

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre bicarbonat este că el poate curăța fructele și legumele într-un mod natural. Multe persoane se tem de pesticidele pe care multe alimente le conțin, iar utilizarea bicarbonatului de sodiu poate elimina această teamă.

Studiile au demonstrat că fructele și legumele lăsate la înmuiat în apă cu bicarbonat scapă imediat de pesticide, fără a mai fi nevoie de curățarea cojilor sau de o spălare suplimentară. De asemenea, nici proprietățile acestora nu sunt afectate.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: