sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Bill Gates, anunțul așteptat de toată lumea! Covid va fi o gripă sezonieră, în aceste condiții.

Cu toate că cele mai multe țări se află în acest moment în plin val 5 al pandemiei, Bill Gates se arată optimist și plin de speranță.

Odată ce creșterea cazurilor de infectare cu Covid va începe să scadă, țările se pot aștepta să înregistreze „mult mai puține cazuri” în restul anului 2022, a scris Gates marți în timpul unei serii de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președintele de sănătate publică globală la Universitatea din Edinburgh.

Te-ar mai interesa: Mare atenție la consumul de MEDICAMENTE! Vă puteți...

Bill Gates, anunțul așteptat de toată lumea! Covid va fi o gripă sezonieră

Bill Gates susține că varianta Omicron a coronavirusului ar putea aduce imunitate de grup, iar în viitor infecția cu Covid-19 ar putea fi tratată ca orice altă gripă. Odată ce se întâmplă asta, a continuat Gates, cel mai probabil Covid poate „fi tratat mai mult ca gripa sezonieră”.

„Pe măsură ce țările vor experimenta valurile Omicron, sistemele de sănătate vor fi provocate. Majoritatea cazurilor grave vor fi persoane nevaccinate. Odată ce Omicron trece printr-o țară, restul anului ar trebui să înregistreze mult mai puține cazuri, astfel încât Covid să poată fi tratat mai mult ca gripa sezonieră”, a scris miliardarul pe Twitter. 

Te-ar mai interesa: Cum reușea fostul președinte al României să se men...

Omicron va crea multă imunitate cel puțin pentru anul viitor

Cofondatorul Microsoft și filantrop miliardar, un susținător deschis al sănătății publice, nu este primul care a făcut predicții similare. Unii experți spun că răspândirea rapidă a omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea asigura suficienți oameni cu așa-numita „imunitate naturală” pentru a ajuta la conducerea pandemiei de Covid într-o fază „endemică” mult mai puțin severă.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar...

„O variantă mai transmisivă nu este probabilă, dar am fost foarte surprinși în această pandemie. Omicron va crea multă imunitate cel puțin pentru anul viitor. Virusologul Trevor Bedford urmărește genetica foarte bine. S-ar putea să fie nevoie să facem vaccinuri anti-covid anual, pentru ceva timp”, a mai precizat acesta. 

Pe măsură ce valul actual se va diminua, țările se pot aștepta să înregistreze “mult mai puține cazuri” în 2022, a opinat Bill Gates. Odată ce se va întâmpla acest lucru, a continuat Gates, Covid poate fi cel mai probabil „tratat mai mult ca gripa sezonieră”, scrie CNBC.

Te-ar mai interesa: Alimente care ne protejează de răceală. Ajută-ți o...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private