joi, aprilie 9, 2020

Bill Gates, despre pandemia de COVID-19. Bill Gates a vorbit recent despre pandemia de COVID-19 și a explicat că, cea mai viabilă opțiune pentru a minimiza pierderile de vieți omenești și criza declinul economic, în SUA ar fi izolarea completă timp de 6-10 săptămâni, potrivit Forbes.com

Miliardarul a prezis, în timpul unui interviu virtual pentru TED că dacă Statele Unite ale Americii ar respecta condițiile stricte de izolare, primele rezultate pozitive ar apărea în doar 20 de zile.

Citește și: Poate provoca un infarct fatal. Descoperirea medicilor francezi despre ”medicamentul-minune” împotriva COVID-19

Gates a atras atenția asupra faptului că SUA a ratat perioada critică în care trebuia să ia primele măsuri pentru stoparea pandemiei și să înceapă să testeze măsuri alternative pentru izolarea completă, însă acest lucru trebuia făcut în februarie. În situația actuală, nu există altă soluție decât izolarea completă pentru a preveni o situație ca cea din Wuhan sau din nordul Italiei.

Citește și: La ce sa te astepti daca te-ai infectat cu noul Coronavirus. Ce se intampla in organism

Omul de afaceri este însă optimist în legătură cu această criză și spune că experiența noastră cu COVID-19 ne va pregăti pentru următoarea pandemie. El a mai declarat că este încrezător în apariția unor inovații medicale în țările dezvoltate.
Bill Gates este fondatorul Microsoft și este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 97.4 miliarde de dolari. El și-a donat deja, prin intermediul fundației caritabile Bill & Melinda Gates Foundation 50 miliane de dolari pentru dezvoltatea unor terapii necesare tratării COVID-19.

Citește și: Covid-19 la unul dintre cele mai importante ministere din România! Un angajat este infectat

În total, Statele Unite aveau până marţi după-amiază 674 de morţi şi peste 51.000 de cazuri confirmate oficial de COVID-19, potrivit reprezentanţilor universităţii Johns Hopkins.