vineri, februarie 3, 2023

O a treia doză de vaccin anti-coronavirus ar putea fi necesară pentru a preveni cazurile grave de noi variante ale bolii, a declarat Bill Gates, conform CBC News. Comentariile filantropului miliardar vin pe fondul îngrijorării tot mai mari a faptului că vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente împotriva tulpinilor sud-africane și braziliene.

„Discuția acum este dacă trebuie doar să obținem o acoperire super-ridicată a vaccinului actual sau avem nevoie de o a treia doză care să fie la fel sau avem nevoie de un vaccin modificat?” a declarat Gates pentru „CBS Evening News” găzduită de Norah O’Donnell.

Te-ar mai interesa: Catinca Roman: Nu prea mă apuc să intru în polemic...

Omul de afaceri a reamintit că cele cinci companii care distribuie vaccinuri în Statele Unite au în vedere îmbunătățirea serurilor actuale, pentru a răspunde amenințării reprezentate de noile variante de coronavirus.

Gates finanțează studii în Africa de Sud pentru a determina dacă vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax au fost la fel de eficiente împotriva variantei mai contagioase.

Bill Gates este de părere că populația trebuie să se vaccineze atâta timp cât virusul va circula pe pământ. El spune că este nevoie de rapeluri, poate nu în fiecare an, dar a spus că oamenii trebuie să se vaccineze de mai multe ori. Legat de cei care sunt împotriva vaccinării, miliardarul american nu pare să mai aibă răbdare să le explice ceva. Chiar i-a numit pe aceștia ”nebuni” și ”malefici”.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

”Există unele lucruri care sunt atât de extreme în ceea ce privește anti-vaccinul sau negaționiștii, încât poți trasa o linie clară, dar în ceea ce privește modul de trasare a acelei linii și cine ar trebui să o facă… Nu propun o soluție, pentru ca nu am niciuna”, a concluzionat el.

Dr. Scott Gottlieb, fostul șef al Administrației pentru Alimente și Medicamente, a declarat pe 7 februarie la „Face the Nation” de la CBS News că crede că vaccinurile distribuite în prezent în SUA vor oferi „protecție rezonabilă” împotriva noilor variante, chiar dacă sunt mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini. Totuși, a spus el, poate fi, de asemenea, necesar să se administreze o a treia doză în toamnă.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Bill Gates a spus că răspândirea teoriilor despre vaccinuri este ”tragică dacă împiedică oamenii să poarte măști sau îi deturnează de la acceptarea vaccinului”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private