joi, decembrie 8, 2022

Black Friday: Grijă mare să nu devină Ziua Păcălelilor! Iată la ce trebuie să aveți grijă pentru a nu cădea în capcana celor puși pe căpătuială cu orice preț. 

 

Black Friday poate deveni Ziua Păcălelilor pentru mulți dintre noi. De altfel, se atrage atenția amatorilor de reducerile realizate cu ocazia Black Friday, să nu se lase orbiți de procentul reducerilor și să analizeze un pic mai bine ofertele, pentru a nu pierde bani.

Te-ar mai interesa: Regele Charles are un as în mânecă împotriva lui H...

Din păcate, de la an la an, numărul celor care sunt păcăliți în această perioadă este mai mare.

Iar printre cele mai întâlnite fraude online sunt vânzările fictive, adică postarea de anunţuri de vânzare online, dar de fapt…

În acest mod, ulterior convingerii cumpărătorilor să transfere sumele de bani solicitate, bunurile nu mai ajung la destinaţie, nefiind livrate.

Aveți grijă!

Iată sfaturile poliţiştilor pentru evitarea fraudelor online:

* Dacă efectuaţi cumpărături online, este recomandat să nu trimiteţi banii în avans. Folosiţi un serviciu cu plata ramburs (achitarea costurilor de către destinatar la momentul livrării bunului).

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Înainte de a face achiziţii online, verificaţi cu atenţie sursa de comercializare. Cumpăraţi bunuri din surse sigure, folosind site-uri de comerţ online pe care le cunoaşteţi sau pe care le-aţi mai folosit şi verificaţi recenziile comerciantului, înainte de a achiziţiona produsul.

* Păstraţi întotdeauna documentele referitoare la plăţile pe care le-aţi efectuat online.

* Cumpărătorii pot primi pe email mesaje care par a fi trimise de societăţi sau persoane de încredere, însă, în fapt, adresele de email ale expeditorilor sunt modificate, astfel încât să pară că sunt legitime.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

* Mare atenţie la mail-urile care conţin link/link-uri. În conţinutul email-urilor poate fi introdus unul sau mai multe link-uri spre o pagină falsă, iar în momentul în care se introduc date precum username şi parolă, acestea pot fi furate ori se poate instala malware (una dintre cele mai întâlnite ameninţări în mediul cibernetic).

* Atunci când navigaţi pe internet de pe dispozitivul dumneavoastră, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS – pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

NU dați aceste date prin telefon sau alte dispozitive

* Evitaţi să transmiteţi prin telefon sau alte dispozitive informaţii referitoare la datele dumneavoastră bancare (numărul contului bancar, codul de securitate al cardului, PIN-ul cardului, parole de acces, seria sau IP-ul token-ului), precum şi date de identitate, cum ar fi: codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate.

* Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail. Aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale.

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

* În momentul în care cumpăraţi bunuri de la persoane fizice, cereţi documentele de provenienţă ale acestora (factura sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat iniţial produsul de la magazin) şi certificatul de garanţie emis de producător.

* Pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu, salvaţi sau tipăriţi comanda dumneavoastră, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, relatează Realitatea.net.

Așadar, paza bună trece primejdia rea și este mai bine să prevenim decât să încercăm să căutăm hoțul după ce ne-a dat țeapă sau ne-a lăsat fără banii de pe card.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private