Sari la conținut

Blestemul anului bisect: de ce sperie oamenii, ce să nu faci în 2024

superstitii an bisect
Sursă: Pexels
Superstitii an bisect 2024

Blestemul anului bisect! Anul bisect 2024 a început deja să provoace anxietate în rândul unor oameni. De-a lungul secolelor, diverse superstiții și prejudecăți, interdicții și avertismente au început să fie explicate prin anii bisecți.

De ce ziua în plus din luna februarie sperie atât de mult oamenii?

Una dintre cele mai cunoscute superstiții este interzicerea culesului de ciuperci. Istoria acestei credințe își are rădăcinile în vremurile străvechi, când oamenii credeau că în timpul unui an bisect, ciupercile devin otrăvitoare și nesigure pentru a fi mâncate.

O altă variantă a unei astfel de superstiții este că ciupercile culese anul acesta nu au aceeași valoare utilă ca în alți ani. Oricare ar fi motivul, această superstiție încă există în societatea modernă și îi determină pe mulți să evite să culeagă ciuperci în anii bisecți.

Superstițiile intră și în sfera familiei și a valorilor vieții

An bisect
Sursă foto: cientia.ro

Mulți cred că nu poți să faci nuntă sau să dai naștere unui copil într-un an bisect. Aceste interdicții se bazează pe ideea energiilor negative asociate cu aceasta. În mitologia superstițioasă, acest an este considerat instabil și ghinionist, iar organizarea unor evenimente importante într-o astfel de perioadă este considerată riscantă.

Nenorociri și consecințe negative

Chiar și renovările și mutarea pot fi periculoase într-un astfel de an. Acest lucru se datorează convingerilor că această perioadă este nefavorabilă pentru a face schimbări în viață. Oamenii se tem că renovările sau mutările făcute în timpul unui an bisect pot aduce nenorociri și consecințe negative.

Alte superstiții ale anului bisect

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că superstițiile nu au nicio bază științifică și multe dintre ele se bazează pe legende și superstiții. Chiar și cu toate interdicțiile și temerile, sunt mulți oameni născuți în anii bisecți care au obținut un mare succes. Printre aceștia se numără Julius Caesar, Leonardo da Vinci, David Copperfield și Mark Zuckerberg.

Superstițiile despre anii bisecți au și ele propriile lor caracteristici în diferite culturi și țări. În unele țări africane, oamenii sporesc măsurile de precauție în timpul anului bisect, considerându-l o perioadă de risc crescut. În Italia, există credința că în anii bisecți oamenii devin mai neprieteni, ceea ce face parte și din mitologia acestui an.

În general, superstițiile despre anii bisecți reflectă o bogată moștenire de istorie și cultură. Ele pot fi deranjante pentru unii oameni, dar alții le consideră absurde și lipsite de temei. În cele din urmă, dacă crezi sau nu în superstiția anului bisect depinde de individ. Este important să ne amintim că datele științifice și logica sunt întotdeauna mai de încredere decât prejudecățile superstițioase.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel