Sari la conținut

Boala ascunsă din cauza căreia te îngrași necontrolat. Jumătate dintre cei afectați nu știu că o au

cantar

De ce mă îngraș repede? Mănânci sănătos și faci sport dar te îngrași? De vină ar putea fi o alergie alimentară. Potrivit doctorului Oz este posibil să vă îngrășați și 10 kilograme într-un an dacă aveți o alergie nedepistată.

Se estimează că 50% din populație este alergică la un anumit aliment, fără să știe.

“Dacă aveți alergie la anumite alimente, acestea provoacă înmulțirea bacteriilor periculoase în sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoacă inflamații la nivelul intestinelor și acestea nu mai funcționează corect”, explică dr. Oz. Cu o digestie defectuoasă poţi să te îngraşi sau să ai simptome neplăcute precum diaree sau constipaţie, balonare, flatulenţă. Atunci când intestinal nu este activ materiile toxice sunt mult mai predispuse să fie absorbite prin peretele intestinului şi în circuitul sanguin din care ele vor fi apoi depozitate în ţesuturi. Dacă un sistem de eliminare este inactiv, în corp vor fi reţinute mult mai multe resturi. Acest lucru duce la apariţia mai multor boli.

Cum se manifestă alergiile

Alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numeroase alimente, dar în funcție de specificul alimentar al unei țări pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la ouă, soia, alune, arahide sau lapte.

Cum se manifestă alergiile: de la crampe la vărsături, umflarea buzelor şi feţei
.„Oamenii care au alergii alimentare trebuie să devină cititori de etichete”, recomandă  nutriționistul Corina Zugravu, întrucât și cea mai mică cantitate dintr-un component alimentar poate stârni reacții grave.

Simptomele alergiei merg de la vărsături și crampe abdominale până la șoc anafilactic. Alte manifestări sunt  urticaria sau alte erupţii pe piele, furnicături sau mâncărimi în cavitatea bucală, umflarea feţei, gâtului, limbii sau buzelor, tuse sau îngreunarea respiraţiei. Chiar dacă inițial par suportabile, ele se pot agrava. Uneori, primele reacţii apar în cel mult două minute, alteori după două ore după ce au fost consumate alimentele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.