Sari la conținut

Boala care afectează femeile, e cumplită! Și Regina Camilla a fost diagnosticată

Boala care afectează femeile, e cumplită!  Această boală este tot mai frecventă în ultimul timp. Medicii spun că diagnosticarea presupune investigații complexe. Este vorba despre cancerul edometrial, care afectează femeile aflate la sfârșitul perioadei lor fertile.

Deși este un exemplu de urmat în privința stilului de viață sănătoasă, după ce a renunțat la fumat și s-a implicat în campanii de promovare a conștientizării cu privire la osteoporoză, regina consoartă Camilla a Marii Britanii a suferit o astfel de operație.

Boala care afectează femeile, e cumplită! Și Regina Camilla a fost diagnosticată

Potrivit today.com, Camilla a făcut saltul spre o viață sănătoasă după 40 de ani, atunci au început să apară probleme de sănătate.

În ziua nunții ei cu prințul Charles, în 2005 a zăcut din cauza durerilor date de siunzită. De asemenea, sinuzita a forțat-o să-și anuleze prezența la o serie de logodne în 2012, a raportat BBC.

Această problem de sănătate poate fi cronică. Este cauzată de o reacție inflamatorie sau de o infecție data de un virus, bacterii sau ciuperci. Simptomele includ febră, dureri de cap și durere în spatele ochilor.

Regina consoartă „a renunțat la fumat în urmă cu mulți ani”, potrivit site-ului oficial al familiei regale. Fumatul este un factor de risc pentru osteoporoza, iar osteoporoza este un risc pe care Camilla l-ar fi putut moșteni de la mama sa care a suferit enorm din cauza acestei boli.

Doi ani mai târziu, regina consoartă a fost operată de histerectomie, adică de îndepărtare a uterului. O purtătoare de cuvânt a regalului a refuzat să discute despre motivul operației, dar a infirmat totuși, faptul că operația ar fi fost realizată din cauza prezenței cancerului.

Cancerul ginecologic

Cancerul ginecologic se numără printre afecțiunile care pot fi tratate printr-o histerectomie, dar cel mai frecvent motiv pentru aceasrtă operație este fibromul uterin, potrivit Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie.

Intervenția chirurgicală este folosită de asemenea, pentru a trata endometrioza, problemele de sprijin pelvin, sângerările uterine anormale și durerile pelvine cronice, a menționat ACOG.

Iar anul acesta, în februarie, la vârsta de 74 de ani, Camilla a fost testată pozitiv pentru COVID-19, la o săptămână după ce soțul ei a contractat boala pentru a doua oară, a anuntat BBC.

Ambii sunt vaccinați împotriva viruslui și au făcut infecția, deci ar trebui să aibă protecție pentru variantele agresive de boală. Cu toate aceste, la o lună de la infecție, ea a spus că „încă se luptă să scape de virus și a avertizat publicul că vocea ei are de suferit, că tușește și vorbește murmurat ” ca urmare a bolii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.