Sari la conținut

Boala de care suferă Monica Tatoiu: Ia forme foarte urâte, se vede la televizor. Am învățat să trăiesc cu asta

Sursă foto: arhiva

Monica Tatoiu a vorbit despre boala agresivă cu care a fost diagnosticată. Nu există un tratament pentru această afecțiune, însă femeia de afaceri s-a obișnuit să trăiască așa, chiar dacă în unele momente o afectează foarte tare.

Monica Tatoiu, în vârstă de 66 de ani, și-a deschis sufletul și a vorbit despre boala cu care se luptă de ani de zile. Este vorba de psoriazis, afecțiune pe care i-a transmis-o și fiului ei, în vârstă de 29 de ani.

Boala de care suferă Monica Tatoiu. „Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune.

De aceea, de ani buni plec în luna noiembrie în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune chiar suferă”, a povestit Monica Tatoiu pentru Impact.

Monica Tatoiu spune că a moștenit boala de la tatăl său și chiar dacă nu există tratament pentru această boală, a învățat să o accepte.

Boala de care suferă Monica Tatoiu. „Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament.

Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube.

De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri care vin și trec. Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate.

La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme. O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand, pentru că cortizonul face și bine, dar și rău”, a mai spus Monica Tatoiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel