luni, octombrie 3, 2022

Boala ficatului gras: semn de confuzie al „acumulării de toxine”. Atenție!!! Ar putea semnala stadiul cel mai sever.

Ficatul este un organ vital care asigură peste 500 de funcții, de la procesarea alimentelor digerate până la controlul nivelurilor de grăsime și zahăr din sânge. De asemenea, combate infecțiile și distruge orice toxine din organism. Deci, orice semne că ar putea exista o problemă cu ficatul ar trebui să fie analizate cât mai curând posibil.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Boala ficatului gras, cunoscută și sub denumirea de boală hepatică grasă non-alcoolică, se referă la o serie de afecțiuni ale ficatului care nu sunt legate de alcool.

Principala cauză a bolii ficatului gras este depozitarea prea multă de grăsime în ficat. Prin urmare, dacă nu este prins în stadiile incipiente, poate progresa până la ciroză – sau cicatrici hepatice – și chiar insuficiență hepatică.

Boala ficatului gras: semn de confuzie al „acumulării de toxine”. Atenție!!! Ar putea semnala stadiul cel mai sever

Există unele simptome care par mai evidente decât altele.

  • De exemplu, mulți oameni sunt conștienți de legătura dintre icter, îngălbenirea ochilor și a pielii, cu ficatul.
  • Și durerile abdominale, inclusiv crampele, ar putea să te îndrepte în direcția ficatului.

Dar doctorul Monika Wassermann, MD la oliolusso.com, a explicat cum confuzia ar putea semnala stadiul cel mai sever al bolii.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

„Boala ficatului gras poate trece neobservată până când cineva dezvoltă ciroză hepatică, iar confuzia este printre simptome”, a declarat Wassermann, pentru express.co.uk.

„Iar acest lucru vine din cauza acumulării de toxine în creier, deoarece ficatul nu poate purifica în mod clar sângele”, a adăugat aceasta.

Ciroza este a patra și ultima etapă a bolii hepatice grase, care apare după ani de când organul a fost inflamat. Ca urmare, ficatul se micșorează și devine cicatrici și nodulare.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Această leziune este permanentă și poate duce la insuficiență hepatică (unde ficatul tău nu mai funcționează corect) și cancer hepatic. Poate dura ani până se dezvoltă fibroza sau ciroza. Este important să facem schimbări în stilul de viață pentru a preveni agravarea stării.

Menținerea unei greutăți sănătoase

Doctorul Wassermann a vorbit și despre cele mai bune modalități de a vă îngriji ficatul.

„Scăderea în greutate este esențială dacă suferiți de boală hepatică grasă. Le spun clienților mei să se asigure că mănâncă doar ceea ce are nevoie organismul pentru o zi calorii, în special cei care sunt supraponderali. Puteți realiza acest lucru prin monitorizarea a ceea ce intră prin mâncare și a ieșit prin activitate fizică.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Pe scurt, aveți un dezechilibru între cele două (mănâncă mai puțin, antrenează-te mai mult) pentru a-ți păstra sistemul curat de depozitarea în exces de grăsime”, a spus Wassermann.

„Ficatul are nevoie de protecție, cum ar fi, evita stresul cu lucruri precum alcoolul. Cea mai bună favoare pe care ți-o poți face este să eviți complet alcoolul. Mai mult, asigurați-vă că urmați toate medicamentele prescrise de un specialist și nu uitați să vă consultați medicul înainte de a utiliza orice produse pe bază de plante sau remedii la domiciliu pentru a trata o boală”, a mai spus specialistul.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private