vineri, august 19, 2022

Boala ficatului gras vine sub două forme principale. Boala ficatului gras non-alcoolic (NAFLD) este termenul pentru o serie de afecțiuni cauzate de acumularea de grăsime în ficat. De asemenea, puteți obține o boală hepatică legată de alcool, care este afectarea ficatului cauzată de consumul prea mult de alcool. Dacă se dezvoltă, există mai multe semne pe piele de care trebuie să fii conștient.

Te-ar mai interesa: Medic diabetolog: ”Există unele plante care scad g...

Un ficat sănătos ar trebui să conțină puțină grăsime sau deloc, deși NHS estimează că până la una din trei persoane din Marea Britanie are stadii incipiente ale NAFLD, unde există cantități mici de grăsime în ficat. Deși afecțiunea este adesea marcată de absența simptomelor, există anumite semne de care trebuie să fii atent.

Healthline avertizează că unele persoane cu boală de ficat gras dezvoltă complicații, inclusiv cicatrici hepatice.

Aceasta este cunoscută sub numele de fibroză hepatică și dacă dezvoltați fibroză hepatică severă este cunoscută sub denumirea de ciroză, „o afecțiune care poate pune viața în pericol, care poate provoca insuficiență hepatică”.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru creier. Lipsa ei duce la...

Site-ul de sănătate avertizează că afectarea ficatului din cauza cirozei este permanentă, motiv pentru care este important să prevenim dezvoltarea acesteia în primul rând.

Se observă că pot apărea mai multe semne de ciroză pe piele. Acestea includ mâncărimi ale pielii, piele galbenă și vânătăi ușoare.

Într-adevăr, Clinica Cleveland avertizează că simptomele bolii hepatice grase nu apar adesea până când boala progresează spre ciroză hepatică.

Te-ar mai interesa: Revoltător! O mamă și copilul său a fi fost înjura...

Organizația spune că dacă aveți simptome, acestea pot include dureri abdominale sau o senzație de plenitudine în partea dreaptă sus a abdomenului.

Se notează că este posibil să aveți, de asemenea, greață, pierderea poftei de mâncare sau pierderea în greutate. Alte persoane vor dezvolta icter, sau un abdomen și picioare umflate, vor avea oboseală extremă sau confuzie mentală și slăbiciune.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Persoanele cu o afecțiune hepatică care dezvoltă fecale negre închise sau urină închisă la culoare ar trebui să solicite „asistență medicală urgentă”, potrivit British Liver Trust.

Alte simptome grave includ vărsături de sânge, vânătăi ușoare, mâncărimi ale pielii și umflarea zonei inferioare a abdomenului.

Fundația Americană pentru Ficat spune că dacă mai mult de cinci până la 10% din greutatea ficatului este grăsime, atunci se numește ficat gras.

Te-ar mai interesa: Un spital privat de boli cardiovsculare oferă cons...

A avea un nivel ridicat de grăsime în ficat este, de asemenea, asociat cu un risc crescut de alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și bolile de rinichi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private