Sari la conținut

Boala gravă pe care riscă să o facă cei care consumă acest aliment. Avertisment dur

Boala gravă pe care riscă să o facă cei care consumă acest aliment. Avertisment dur de la celebrul medic Virgiliu Stroescu.

Românii sunt în continuare mari consumatori de produse de panificație, potrivit unui studiu Reveal Marketing Research, iar pâinea rămâne cel mai consumat produs din această categorie.

Când vine vorba de acest produs, românii nu țin cont de sfaturile specialiștilor.  Medicul Virgiliu Stroescu spune că pâinea albă „este nesănătoasă. Nu are decât glucine”. Boala gravă pe care riscă să o facă cei care consumă acest aliment.

Glutenul este un pericol nebănuit, influențează negativ sănătatea românilor.  Specialistul a atras atenția că pâinea albă e foarte periculoasă pentru sănătate. De aceea, este ideal să alegem pâinea integrală.

Făina albă, dușmanul sănătății

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer. De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, amidonul, nu faci decât să îmbolnăvească”, a spus medicul, în cadrul podcastului lui Adrian Artene.

Dr. Virgil Stroiescu: „Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși”

Specialistul continuă și arată care sunt alimentele ce ar trebui evitate, dacă vrem să ne păstrăm sănătatea.

„Se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele. Sunt ca un „mop”, care vine și șterge tot ce ai greșit tu.

Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul și grăsimile: cărbunele”, conchide specialistul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: