miercuri, mai 25, 2022

Semnele precoce ale bolii Parkinson pot fi aparent greu de observat și pot apărea în tiparele de somn. Ar trebui să vă consultați medicul de familie dacă sunteți îngrijorat că este posibil să aveți simptome ale bolii Parkinson.

Fundația Parkinson spune că „mișcările bruște în timpul somnului” pot fi un semn al bolii Parkinson. Se notează: „Este normal ca toată lumea să aibă o noapte în care „se mișcă și se întoarce” în loc să doarmă. În mod similar, smuciturile rapide ale corpului atunci când este în somnul de inițiere sau când somnul este mai ușor sunt comune și adesea normale.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii de sarcina...

Parkinson’s UK notează: „Problemele de somn  sunt frecvente în boala Parkinson. Ele vă pot afecta în orice stadiu al afecțiunii și vă pot lăsa să vă simțiți obosit și somnolent.”

Clinica Mayo spune că boala Parkinson și somnul sunt conectate în moduri complexe pe care nici măcar oamenii de știință nu le înțeleg încă pe deplin.

Se adaugă: „Uneori, boala Parkinson provoacă în mod direct probleme de somn.

Conform unui studiu, simptomele legate de somn pot fi unul dintre primele semne ale bolii Parkinson”.

Organizația spune: „Mulți oameni cu boala Parkinson au probleme de somn. Cercetătorii estimează că până la două din trei persoane cu boala Parkinson au avut probleme cu somnul.”

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului de ochi: cinci semne care in...

Clinica Mayo explică: „Boala Parkinson este o tulburare de mișcare care face ca celulele nervoase dintr-o parte a creierului să se degradeze lent (să fie deteriorate) sau să moară în timp.

Pe măsură ce această leziune a nervilor se înrăutățește, provoacă o cascadă de simptome în tot corpul.”

Se observă că simptomele motorii Parkinson includ:

  • Muschi rigizi
  • Tremurături
  • Probleme cu echilibrul sau coordonarea
  • Mișcări neobișnuit de lente

NHS notează: „O persoană cu boala Parkinson poate experimenta, de asemenea, o gamă largă de alte simptome fizice și psihologice.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

Boala Parkinson este o afecțiune în care părți ale creierului sunt deteriorate progresiv de-a lungul multor ani”.

Se crede că aproximativ una din 500 de persoane sunt afectate de boala Parkinson, bărbații fiind puțin mai susceptibili de a face boala Parkinson decât femeile.

Deși în prezent nu există un remediu pentru boala Parkinson, diagnosticarea precoce este importantă, astfel încât pacienții să poată primi tratamentul și sfatul adecvat cu privire la îngrijire.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: cum putem duce o viață lipsită ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private