duminică, martie 26, 2023

Diferențele anatomice, dar și anumiți factori favorizanți, duc la apariția unei boli, pe cât de frecventă la femei, pe atât de neplăcută.

Diferențele anatomice, dar și anumiți factori favorizanți duc la apariția unei boli, pe cât de frecventă la femei, pe atât de neplăcută.

Mariana Mihăilă, medic primar la Spitalul Clinic Fundeni, explică de ce infecțiile urinare, pentru că despre ele este vorba, apar spontan la femei, dar extrem de rar la bărbați.

Te-ar mai interesa: Care este cel mai bun lucru pe care îl poți face p...

„Infecțiile urinare pot apărea spontan la o femeie că acestea se infectează mai ușor. Din considerente anatomice”.

Factori favorizanți în apariția infecțiilor sunt litiaza urinară sau patologii din sfera genitală. „Lucrurile acestea se întâlnesc oriunde în lumea civilizată. Nu ține nepărat de condiția de igienă. Nu cred că noi românii suntem mai precari în ceea ce privește igiena decât alții, chiar nu cred”.

Medicul mai spune că, trebuie totuși atras atenția în ceea ce privește infecția urinară: Contează foarte mult cantitatea de lichide pe care noi o consumăm. O hidratare corespunzătoare adică doi litri pe zi într-un fel ne-ar putea proteja de o infecție urinară. Vorbesc de femei pentru că la bărbați e o problemă legată de eventuale boli urologice asociate. Bărbații nu fac infecții urinare cum fac femeile. Deci dacă un bărbat face o infecție urinară cu siguranță mai mare și alte boli în sfera urologică. Legate de prostată, de litiază urinară”.

Te-ar mai interesa: La ce mai crește glicemia VIOLENT? Dan Oroș: Cel m...

Medicul adaugă că pentru a ne păstra cât mai sănătoși este indicat să ajungem la medic măcar o dată pe an. „Un control de rutină. O ecografie abdominală, un examen clinic la medicul de familie o radiografie pulmonară și analizele minimale de sânge: hemogramă, transaminaze, colesterol, uree și creatinină. Și acestea, în principiu, ar acoperi un control și ar depista eventuale boli serioase. O dată pe an cred că este suficient”.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private