marți, iunie 28, 2022

Starea rară a lui Niah Selway înseamnă că o baie este agonie; chiar și propriile ei lacrimi îi vor arde fața. Cum poate corpul uman să respingă cea mai esențială necesitate a vieții?

Aceasta conditie, cunoscuta medical ca aquagenic urticaria, a fost descrisa pentru prima data in 1964 si este o boala relativ rara, exista aproximativ 40 de cazuri raportate in literatura de specialitate. Cauza acestei alergii este un mister nedezlegat inca; poate fi un raspuns toxic care are loc atunci cand apa intra in contact cu pielea sau o sensibilitate extrema la ionii din apa.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Niah Selway, le-a dezvăluit celor 78.000 de urmăritori că are o afecțiune numită prurit acvagenic, care îi determină mâncărimea și arderea intensă a pielii atunci când este expusă la apă, potrivit Insider.

„Când ești alergic la apă, spălatul este foarte dificil”, a spus Selway într-un videoclip. Pentru a face duș, a spus că își verifică mai întâi temperatura, tensiunea arterială și ritmul cardiac. Ea a explicat că face toate aceste lucruri pentru a vedea daca numerele au atins niveluri periculoase.

În timpul dușului demonstrativ, temperatura ei a sărit de la 36 grade Celsius la la 40 în mai puțîn de 20 de minute. După ce și-a verificat funcțiile vitale, Selway a spus că folosește o perie uscată pentru a îndepărta straturile de piele moartă. Deși poate fi dureros, ea spune că este un pas util în rutina ei de a-și exfoli pielea în mod corespunzător.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

În decurs de cinci până la 10 minute de la intrarea în duș, unde se spală cu produse sensibile pentru piele, Selway a spus că începe să se confrunte cu dureri și mâncărimi care durează de obicei peste o oră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private