Sari la conținut

Boala teribilă care seceră femeile și bărbații! Este alertă totală

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 Boală arterială coronariană și alte boli cardiovasculare se manifestă diferit la femei față de bărbați. Bolile de inimă la femei pot fi confundate și cu alte afecțiuni.

Boala teribilă care seceră femeile și bărbații! Este alertă totală

În urma unui studiu realizat, oamenii de știință au scos în evidență faptul că la femei simptomele cel mai des întâlnite au fost atacurile de cord.

Tulburări de somn și oboseală neobișnuită

Simptomele clasice s-au manifestat diferit la sexul frumos față de bărbați. Ele au avut simtome precum anxietate, tulburări de somn și oboseală neobișnuită sau inexplicabilă, notează healthline.com.

Bolile de inimă la femei pot fi confundate și cu alte afecțiuni

80 la sută dintre femei au scos în evidență că aceste simptome apar cu cel puțin o lună înainte de apariția infarctului.

Simptomele bolilor de inimă la femei pot fi confundate și cu alte afecțiuni, cum ar fi depresia, menopauza și anxietatea.

Boala teribilă care seceră femeile și bărbații!

Simptomele frecvente ale bolilor de inimă la femei includ:
ameţeală
• respirație accelerată sau respirație superficială
• leșin
• anxietate
• greaţă
• vărsături
• dureri la maxilar
• la gât
• spate
• indigestie
• transpirații reci

De ce tot mai mult tineri suferă atacuri de cord?

Dar, în condițiile în care tot mai mulți tineri mor din cauza unor afecțiuni cardiace, apare întrebarea legitimă. Ce anume provoacă infarctul sau un stop cardiac persoanelor tinere.

Răspunsul este simplu. Stilul de viață sedentar și nesănătos, fumatul, consumul de alcool și stresul.

Mai mulți experți susțin că stresul și anxietatea sunt factori majori în provocarea unor afecțiuni cardiace.

Iar odată cu pandemia și restricțiile aduse de ea, nivelurile de stres au atins un nivel maxim.

Închiderea afacerilor, problemele financiare, pierderea celor dragi și teama constantă de infectare cu COVID au crescut alarmant nivelul de stres în rândul oamenilor, inclusiv al celor tineri.

Un stil de viață sedentar

Peste toate astea, un stil de viață sedentar s-a adăugat multiplelor lockdown-uri.

Experții spun că acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni, chiar la o vârstă fragedă, fac infarct miocardic și stop cardiac.

Dacă vă întrebați cum pot fi prevenite atacurile de cord, trebuie spus că mai bună modalitate rămâne practicarea unor activități fizice.

Dar mai mult sport nu e de ajuns pentru a avea o inimă sănătoasă. Renunțarea la junk food și introducerea în dietă a unor alimente sănătoase. Inclusiv fructe proaspete și sucuri, sunt, de asemenea, extrem de importante.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel