Sari la conținut

Boli agravate de stres. Profesorul Ciurea: ”Asta e forța noastră de apărare!”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. dr. Vlad Ciurea

Din cuprinsul articolului

Profesorul Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 cum trebuie să procedăm pentru a face față stresului zilnic. Neurochirurgul subliniază că anumite boli sunt cauzate sau agravate de stres.

”Trăim într-un secol al stresului, s-a schimbat ceva cu noi. Numai și numai elemente de stres. Stresul zilnic al serviciului, stresul zilnic al familiei, stresul zilnic al străzii, sunt stresuri.

Apoi au apărut peste noi alte șase probleme mari. Pandemia, vaccinările, toate aceste prețuri pentru benzină, etc., războiul cu toate discuțiile legate de acesta, seceta și ultima, problema aceasta în care învârtim discuțiile cu posibilitatea unui accident nuclear.

Avem deja 6. Ce urmează? Trebuie să rezistăm împotriva acestui stres care vine zilnic. Trebuie să găsim forța de apărare!

Trebuie să alegem locurile care ne plac, unde ne simțim bine, ca să învingem stresul. Deci, alegeți-vă locuri unde vă place să mergeți în această țară minunată, binecuvântată de Dumnezeu.

Locuri în care să vă relaxați! Și dacă faceți acest lucru în fiecare weekend, câteva ore petrecute în natură, putem lupta împotriva stresului, a atacurilor de panică și a fricii.

Frica este foarte gravă. În clipa în care la televizor apar numai știri cu războaie, cu atac atomic, cu bombe, cu refugiați, te cuprinde panica și frica. Din cauza fricii nu mai știi cum să reacționezi. Poți reacționa greșit.

Stresul ne îmbătrânește total

”Nu trebuie să ajungem la această frică. Trebuie să fim demni, cu mintea întreagă, trebuie să știm să învingem frica, pentru că toată puterea pe care ne-a dat-o Dumnezeu este în noi.

Dacă îl putem ajuta pe cel de lângă noi este cu atât mai bine, și să privim foarte bine și foarte optimist lucrurile.

Stresul ne îmbătrânește total. Și celula nervoasă suferă, și sistemul hormonal suferă, și toate organele și toate glandele noastre interne suferă, și digestia suferă la stres.

Colonul iritabil, refluxul gastric, palpitațiile, aritmiile, toate se datorează stresului. Șefa mea spunea să nu uităm că fundul este mare și inima este mică. Așa că pune-le la fund pe toate.

Țăranul este cu mintea limpede. Își vede de treabă, își vede de casă, nu îl interesează lucrurile din afară. Nu deschide televizorul, nu știe ce se întâmplă cu toate elementele din jur, politice, economice și așa mai departe, și de aia țăranul trăiește bine, liniștit, mănâncă curat și de asta are părul negru, are dinții în gură și se comportă normal până la adânci bătrâneți.

Tot ce nu ne place trebuie să punem în afară. Cum apare ceva negativ pentru noi și simțim, imediat să punem în afara persoanei noastre.

Noi să luăm doar ceea ce este pozitiv, ceea ce este bun pentru munca și pentru ființa noastră”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel