miercuri, septembrie 29, 2021

Datorită bulelor şi chimicalelor pe care le conţine, Cola este un leac eficient pentru a scăpa de blocajele la stomac, iar doctorii o recomandă ca metodă alternativă la intervenţia chirurgicală.

în

prezent, medicii folosesc frecvent băuturi răcoritoare pentru a trata pacienţii cu o afecţiune numită fitobezoar gastric, iar rata de succes este de 90%.

Fitobeazoarul este un blocaj stomcal care cu excepţia cazurilor când este eliminat sau distrus poate duce la ulcer sau la obstrucţie intestinală. Afecţiunea este cauzată de anumite fructe care nu sunt digerate corespunzător, iar tratamentul poate consta în intervenţii cu laserul, endoscopie sau operaţie, în ultimă instanţă.

 

Eficienţa băuturii se datorează ingredientelor sale chimice care au o acţiune similară ca cea a acidului

gastric, în timp ce bulele ajută la accelerarea procesului. Chiar şi Cola Zero funcţionează, deoarece conţine aceleaşi ingrediente de bază ca şi versiunea originală.

Pentru demonstrarea teoriei, cerecetătorii au publicat documente academice care demonstrează că 46 de pacienţi din spitale din întreaga lume au fost trataţi cu Cola, în ultimii 10 ani.

Din cei 46 de pacienţi, jumătate dintre ei au scăpat complet de blocajul intestinal, iar cealaltă jumătate au mai avut nevoie de tratamente non-invazive. În cazul în care nu reuşeste să distugă complet blocajul, băutura poate înmuia fitobezoarul

făcându-l mai uşor de eliminat, fără a fi nevoie de intervenţie chirurgicală.

Administrarea băuturii răcoritoare este o procedură ieftină şi simplă care poate fi realizată la orice unitate de endoscopie.

 

 

Ultimele stiri