Sari la conținut

Bolile la care ești predispus în funcție de grupele de sânge. Cea mai rezistentă grupă de sânge

grupe de sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
doar persoanele cu această grupa de sange poate face AVC

Bolile la care ești predispus în funcție de grupele de sânge. Grupele de sânge au fascinat întotdeauna oamenii, dar puțini știu că acestea pot juca un rol crucial în predispunerea la anumite afecțiuni de sănătate.

Există numeroase studii care susțin că fiecare grupă de sânge are o anume predispoziție pentru diferite boli, de la răceli, la boli renale, cardiovasculare sau chiar cancer.

Specialiștii atrag atenția că în functie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acționa diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor.

Grupele de sânge sunt:

  • Grupa 0
  • Grupa A
  • Grupa B
  • Grupa AB

Descoperă, în cele ce urmează, cum tipul tău de sânge poate influența riscul pentru diverse probleme de sănătate și cum poți lua măsuri pentru a preveni sau gestiona aceste afecțiuni.

grupe de sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Boli specifice grupelor de sânge: Grupa 0: Rezistentă la boli, dar atenție la ulcer

Dacă faci parte din grupa de sânge 0, ai motive să te bucuri de o rezistență mai bună la boli infecțioase. Bolile la care sunt predispuse persoanele cu grupa 0 adeseori sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite și afecțiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv.

De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse la inflamații sau reacții alergice care pot declanșa dezechilibre ale imunității.

Totodată, conform unor cercetători, persoanele cu această grupă prezintă cu 37% mai puține riscuri de a suferi de cancer la pancreas decât cei cu alte grupe de sânge.

Grupa A: Tendința catre boli de inima, dar și beneficii pentru minte

Grupa A poate avea un risc crescut de boli de inimă, dar, surprinzător, există beneficii cognitive asociate. Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguină A este foarte eficient impotriva infecțiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infecția cu E.coli.

Pe de altă parte, persoanele cu grupa A sunt des afectate de probleme respiratorii precum astmul sau infecții ale sinusurilor, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate în probiotice, intrucat acestea pot provoca inflamații ale tractului respirator. Totodată, persoanele cu grupa de sânge A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, de aceea este posibil sa prezinte des stări de anxietate.

Multe de studii susțin că aceasta grupă de sânge prezintă și un risc crescut de apariție a cancerului gastric, însă unul dintre avantajele acestei grupe de sânge este acela că femeile sunt mult mai fertile.

Boli specifice grupelor de sânge: Grupa B: Resistentă la infectii, dar atenție la cancer

Daca ești în grupa B, te bucuri de o bună rezistență la infecții, dar studiile arată că există o legatură cu anumite tipuri de cancer. Cei care au grupa de sânge B si AB sunt cei mai predispusi la apariția bolilor de inimă, deoarece prezintă o frecvență mai mare a inflamațiilor în organism, fapt asociat cu afectiunile cardiace.

De asemenea, cei care au grupa aceasta de sânge sunt predispuși la lupus sau scleroză multiplă, dar și la cancer ovarian.

Grupa AB: Complexitate genetica și vulnerabilitate la boli autoimune

Grupa AB este unică și complexă, având aspecte pozitive si negative. Deși poți beneficia de o adaptabilitate crescută, ești mai predispus la boli autoimune. Cei cu această grupă sunt predispuși la boli respiratorii, otite, paraziți intestinali, anemie, dar și la cancer și la boli cardiovasculare.

Daca aveti insa AB sunteți primitor universal de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel