Sari la conținut

Bolile silențioase care pot duce la deces. Simptomele lor sunt atât de generale, încât oamenii nu le acordă atenție

consult ginecologic
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptome cancer

Potrivit experților, deși există unele semne care ar putea provoca anumite avertismente, acestea sunt atât de generale încât oamenii nu le acordă atenție și, prin urmare, nu merg la medic pentru un control.

Este important de reamintit faptul că acestea sunt boli care se caracterizează prin simptome subtile și, prin urmare, trec neobservate, așa că există câteva semne la care trebuie să fim atenți și care pot deveni alerte importante:

Dureri de cap constante și repetitive, fluctuații vizibile de greutate fără o cauză aparentă, pierderea poftei de mâncare, incapacitatea de a face exerciții fizice la fel de mult ca în perioadele anterioare, oboseală cronică și amețeli sau leșinuri.

De asemenea, anemie fără o cauză specifică, pigmentarea anormală a pielii, pierderi de sânge (urinare, anale, vaginale, nazale), febră repetată sau febrilitate, picioare umflate, alternanță de diaree și constipație și pierderea forței sau tremuratul membrelor.

Bolile silențioase care pot duce la deces

Aceste mici alerte pot fi folosite pentru a detecta boli grave, cum ar fi așa-numitele boli tăcute care, în multe cazuri, pot duce la deces, printre care se numără:

– Tensiune arterială ridicată: Este cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială și apare atunci când tensiunea arterială este de 140/90 mm Hg sau mai mare.

– Diabet: Există două tipuri de diabet, de tip 1, când organismul nu produce insulină și de tip 2, care este o tulburare metabolică în care organismul nu poate produce suficientă insulină sau nu o poate folosi în mod corespunzător.

Cifrele Federației Internaționale de Diabet arată că 387 de milioane de persoane din întreaga lume au diabet și 1 din 2 persoane nici măcar nu știu că îl au, astfel încât este considerat un ucigaș tăcut.

– Boala coronariană: Boala coronariană este o boală de inimă cauzată de o acumulare de placă în pereții arterelor care poate bloca parțial sau complet fluxul de sânge în tot corpul.

– Boala ficatului gras: O afecțiune în care ficatul are dificultăți în descompunerea grăsimilor, provocând o acumulare în țesutul hepatic.

-Osteoporoză: O boală care duce la deteriorarea oaselor, făcându-le subțiri și fragile. Nu are simptome în stadiile incipiente.

– Cancerul de colon: Acesta este al treilea cel mai frecvent cancer, mii de persoane fiind diagnosticate în fiecare an. Poate începe ca o mică excrescență cunoscută sub numele de polip, deși în majoritatea cazurilor acestea nu sunt canceroase. Atunci când sunt ignorate sau lăsate netratate, pot deveni canceroase după câțiva ani.

– Cancerul de piele non-melanom: Se dezvoltă lent în straturile superioare ale pielii din cauza expunerii excesive la radiațiile ultraviolete (UV) de la soare sau la sursele de bronzare din interior, cum ar fi paturile de bronzare și lămpile solare.

– Hepatita este o afecțiune inflamatorie a ficatului care afectează mii de oameni din întreaga lume. Există diferiți viruși hepatotropi care cauzează diferite tipuri de boală, inclusiv hepatita A, B, C, D și E.

– Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer, cu o incidență ridicată a mortalității, în special în țările în curs de dezvoltare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel