Sari la conținut

Bolnavii au rămas fără un medicament vital

Pilule pentru cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Oamenii de știință au descoperit pilula care distrug tumorile solide canceroase

Românii cu afecţiuni neurologice, în special pacienţii care suferă de epilepsie au intrat în criză datorită faptului că medicamentul Trileptal nu se mai găsește în farmacii.

Lipsa acestui medicament a fost anunțată de mai mulţi pacienţi şi pe site-ul www.medicamentelipsa.ro, unde se menţionează că „pentru medicamentul Trileptal 300 mg, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, compania (…), a notificat Agenţia Naţională a Medicamentului, în luna septembrie, referitor la încetarea comercializării medicamentului în România”, conform dcnews.ro.

Astfel, medicamentul Trileptal a fost retras de pe piaţă din motive comerciale. Preţul cel mai mic din Europa i-a făcut pe producători să notifice retragerea din România pentru că nu le convine. Problema a fost semnalată și la Ministerul Sănătății, dar nu au apărut încă poziții oficiale legate de un medicament care ar putea fi înlocuitor al celui retras.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel