vineri, mai 29, 2020

Viața arată mai roz atunci când ne răsfățăm cu dulciuri, iar asta îi face chiar și pe cei mai îmbufnați oameni să se transforme în persoane mult mai agreabile. Teoria este susținută de cercetătorii Universității de Stat din Nord Dakota, care spun că oamenii care au o slăbiciune pentru dulciuri sunt percepuți ca fiind de treabă, gata oricând să-i ajute pe ceilalți.

Publicat în jurnalul de Psihologie Socială, analiza acestora explică pe larg legătura dintre gustul de dulce și comportamentul social. Denumite sugestiv “Preferința pentru Gustul Dulce  și Personalitate”, seriile de cinci studii realizate de cercetătorii americani au fost realizate când participanții se aflau deja într-o stare bună, astfel încât efectele dulciurilor să nu fie luate drept o recompensă imediată și, implicit, trecătoare.

Citește și:

 Unul dintre studii arată negru pe alb că un om care a mâncat un anume tip de ciocolată au fost mult mai dispuși să-și ajute semenii, decât cel care a mâncat un biscuite sărat.

În plus, iubitorii de dulce sunt mult mai deschiși la ideea de a face voluntariat mergând la casele de bătrâni sau la centrele de copii orfani. Partea bună este că dulciurile, contrar părerii generale. nu ne fac hiperactiv sau extrovertiți, mai spun oamenii de știință.

Parteneri