joi, septembrie 23, 2021

Atunci când vine vorba de alimentaţie şi produse alimentare, elevii britanici din clasele primare dau dovadă de cunoştinţe insuficiente. Astfel, conform rezultatelor unui recent sondaj de opinie, unul din trei elevi din clasele primare este convins că brânza este o legumă, iar unul din zece crede că roşiile cresc sub pământ, în timp ce unu din cinci consideră că crochetele de peşte sunt făcute din carne de pui, după cum relatează luni The Daily Mail.

Studiul a fost realizat de Fundaţia britanică pentru alimentaţie (British Nutrition Foundation) pe un eşantion de 27.500 de elevi din întreaga Mare Britanie. Reprezentanţii Fundaţiei, potrivit publicaţiei menţionate, au ajuns la o concluzie nu prea îmbucurătoare: prea mulţi elevi sar peste micul dejun şi prea puţini dintre ei consumă cu regularitate peşte.

Astfel, în ziua sondajului, unul din 10 copii din şcoala primară sărise peste micul dejun, în timp ce la categoria de vârstă 11-14 ani acest indice a ajuns la aproape un sfert, iar la categoria 14 – 16 ani la o treime

În plus, trei sferturi dintre elevii din şcoala primară şi nouă din zece elevi de liceu nu au ştiut că în fiecare zi ar trebui să consume cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume.

Ultimele stiri