Sari la conținut

Shannen Doherty, prima apariție după diagnosticul de cancer de sân în stadiu terminal. ”Dacă ai cancer nu înseamnă că ți-ai încheiat socotelile cu viața”

Brenda din Beverly Hills a avut prima apariție publică după ce a anunțat că are din nou cancer de sân, de data asta în stadiul IV. Chiar dacă a aflat de diagnostic încă din luna februarie a anului trecut, a ținut totul secret timp de mai bine de un an.

Teama ei a fost că oamenii se vor feri să o mai angajeze, iar munca e o sursă de energie pentru pacienții ca ea, după cum a declarat actrița. ”Dacă ai cancer nu înseamnă că ți-ai încheiat socotelile cu viața. Cei ca mine au nevoie cel mai mult să continue să lucreze pentru că asta ne alimentează cu energie,” a spus Doherty în cadrul unui evenimen al Societății Americane de Cancer.

Brenda din Beverly Hills, diagnosticată din nou cu cancer

Shannen Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 2015. Eforturile timpurii de a trata cancerul fără mastectomie sau tratamente agresive nu au fost suficiente, deoarece medicii și-au dat seama că boala s-a răspândit către ganglionii limfatici. În cele din urmă, actrița a urmat tratamente de terapie cu estrogeni, mastectomie, chimioterapie, radioterapie și intervenții chirurgicale înainte de a se declara vindecată, în 2018.

Ea a dezvăluit atunci că tratamentul i-a declanșat meopauza, făcând sarcina imposibilă fără tratamente hormonale. Actrița a evitat terapia hormonală din cauza fricii că un nivel ridicat de estrogen crește riscul de apariție a cancerului. Cu toate acestea, în februarie 2019, cancerul a reapărut, în stadiul IV.

Cancerul de sân în stadiul IV înseamnă că boala s-a metastazat și nu mai este localizat la sân. Deși tratabil, acest cancer nu are în prezent nici un remediu.

Opțiunile de tratament includ terapia hormonală, chimioterapia și terapia țintită. Uneori, este luată în considerare intervenția chirurgicală și /sau radioterapia. Scopul terapiei este de a încetini creșterea tumorii și de a îmbunătăți calitatea vieții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel