sâmbătă, septembrie 26, 2020

Brenda din Beverly Hills a avut prima apariție publică după ce a anunțat că are din nou cancer de sân, de data asta în stadiul IV. Chiar dacă a aflat de diagnostic încă din luna februarie a anului trecut, a ținut totul secret timp de mai bine de un an.

Teama ei a fost că oamenii se vor feri să o mai angajeze, iar munca e o sursă de energie pentru pacienții ca ea, după cum a declarat actrița. ”Dacă ai cancer nu înseamnă că ți-ai încheiat socotelile cu viața. Cei ca mine au nevoie cel mai mult să continue să lucreze pentru că asta ne alimentează cu energie,” a spus Doherty în cadrul unui evenimen al Societății Americane de Cancer.

Brenda din Beverly Hills, diagnosticată din nou cu cancer

Citește și:

Shannen Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer de sân în 2015. Eforturile timpurii de a trata cancerul fără mastectomie sau tratamente agresive nu au fost suficiente, deoarece medicii și-au dat seama că boala s-a răspândit către ganglionii limfatici. În cele din urmă, actrița a urmat tratamente de terapie cu estrogeni, mastectomie, chimioterapie, radioterapie și intervenții chirurgicale înainte de a se declara vindecată, în 2018.

Citește și:

Ea a dezvăluit atunci că tratamentul i-a declanșat meopauza, făcând sarcina imposibilă fără tratamente hormonale. Actrița a evitat terapia hormonală din cauza fricii că un nivel ridicat de estrogen crește riscul de apariție a cancerului. Cu toate acestea, în februarie 2019, cancerul a reapărut, în stadiul IV.

Cancerul de sân în stadiul IV înseamnă că boala s-a metastazat și nu mai este localizat la sân. Deși tratabil, acest cancer nu are în prezent nici un remediu.

Citește și:

Opțiunile de tratament includ terapia hormonală, chimioterapia și terapia țintită. Uneori, este luată în considerare intervenția chirurgicală și /sau radioterapia. Scopul terapiei este de a încetini creșterea tumorii și de a îmbunătăți calitatea vieții.

Parteneri