joi, august 11, 2022

Marșul și Cursa Roz este un eveniment caritabil organizat anual, singurul eveniment sportiv care vine în beneficiul supraviețuitoarelor cancerului la sân. Aflată la ediția cu numărul 11, cursa are loc în data de 30 septembrie, ora 10:00, în Parcul Tineretului din București, iar toate fondurile obținute în urma ei vor fi folosite pentru achiziționarea protezelor mamare, care vor fi donate femeilor ce au trecut prin operația de mastectomie.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Protezele mamare sunt esențiale pentru recuperarea completă după o mastectomie

La fiecare 19 secunde, undeva în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. În România, numărul femeilor diagnosticate îl depășește cu mult pe cel al mediei europene, mai îngrijorător fiind faptul că peste 75% dintre românce ajung pe masa de operații, din cauza depistării târzii a bolii. Greutățile nu se opresc, însă, odată cu operația și vindecarea. Deși protezele externe de sân și sutienul special necesar purtării acestora sunt pe lista Casei Naționale de Asigurări pentru decontare, femeile care au suferit de cancer la sân pot aștepta până la doi ani pentru a intra în posesia protezei, procedurile de înscriere și atribuire fiind anevoioase și cererea foarte mare. Costurile unei proteze externe de calitate și a accesoriilor necesare purtării acesteia depășesc 150 EUR, ceea ce face achiziționarea lor imposibilă pentru multe dintre femei.

Te-ar mai interesa: Un AVC poate fi observat înaintea producerii. Iată...

 În 10 ani peste 19.000 de oameni au ajutat supraviețuitoarele cancerului la sân

Crosurile Casiopeea au adunat în 10 ani peste 19.000 de oameni, reușind să doneze 1.970 de proteze. Cu alte cuvinte 1.970 de femei au o viață mai bună, mai ușoară și mai fericită, deoarece oameni cu suflet mare au alergat pentru ele. Evenimentul este gândit pentru toate vârstele, adresându-se copiilor, adolescenților și adulților, cu trasee separate pentru fiecare categorie de vârstă. De asemenea, Marșul Familiilor este adresat celor mari și mici, care nu pot alerga, dar își doresc să facă o plimbare în semn de solidaritate.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private