duminică, februarie 5, 2023

Ce se întâmplă începând cu această zi. București și Ilfov intră în zona roșie?

Începând cu ziua de azi, multe localități ar putea să intre în zona roși, printre ele aflându-se și Municipiul București sau Ilfov. Potrivit hotărârii de guvern care a fost deja publicată în Monitorul Oficial pe 10 februarie, trebuie schimbată modalitatea de raportare a cazurilor de bolnavi cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Mai precis, de joi, se vor lua în calcul la raportare și focarele. Ce înseamnă focare? Dacă trei persoane într-o instituție sunt infectate, se declară focar, iar în momentul în care se calculează pentru localitatea respectivă focarele respective vor juca un rol foarte important în modul în care se raportează aceste date.

Focarele reprezintă instituțiile unde sunt cel puțin 3 cazuri confirmate de COVID-19. Și unde, prin intermediul unei anchete epidemiologice, se poate demonstra că transmiterea a fost de la o persoană la alta. Potrivit noilor raportări, toate județele care se aflau în scenariul galben până în acest moment, ar putea intra în scenariul roșu.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

„Așadar sunt zone, sunt orașe, sunt județe care vor intra în zona roșie. Vor fi probabil decizii inevitabile pentru închiderea școlilor, pentru că există reguli foarte clare. Vor fi decizii cu privire la închiderea restaurantelor. Din nou HORECA, din nou cei care ar putea să fie grav afectați”, a declarat Mihai Gâdea, la Antena 3.

„Cine nu testa nu avea absolut nicio consecință economică”

Jurnalistul Adrian Ursu consideră că măsura luată de Ministerul Sănătății este nenecesară, în momentul de față.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

„Eu știu că pentru a depista o afecțiune e bine să iei mai întâi temperatura. Eu cred că e o afecțiune gravă la Ministerul Sănătății și trebuie să le ia cineva temperatura. Ar fi prima măsură care ar trebui decisă în seara asta. Este o schimbare absolut ineptă. Eu nu mă pricep deloc la decizii administrativ-sanitare. Am însă pretenția că mai stăpânesc un pic logica.

Tu, în clipa de față, reușești două performanțe absolut extraordinare și inepte. Să-i pedepsești pe cei care realizează două lucruri absolut esențiale în lupta cu pandemia: 1. testează și 2. au spitale performante. Cine testa mai mult, era pedepsit pentru că, evident, îi ieșea o cifră mai mare.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Ieșindu-i o cifră mai mare testând, intra în zona roșie și suferea toate consecințele. Cine nu testa stătea bine-merci cu cifre foarte mici și cu incidența aferentă și nu avea absolut nicio consecință economică.

În clipa de față, repet, îi vei pedepsi și pe cei care au spitale performante către care au venit foarte mulți pacienți, care evident sunt focare. Pe cei care au gestionat într-un fel sau altul situația, până și centrele de bătrâni, astfel încât să nu răspândească virusul în afara centrului”, a spus și Adrian Ursu.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

București intră în zona roșie?

Ce înseamnă zona roșie?

  • În primul rând, mai multe restricții, în special în ceeea ce privește școala. În acest moment, Capitala se află în scenariul galben. Încă, dacă vă intra în scenariul roșu, elevii de clasa a opta și clasa a douăsprezecea, care mergeau fizic la școală, vor trece în online. Din nou.
  • Multe afaceri vor fi restricționate de diferite măsuri și programe.
  • Mai mult decât atât, restaurantele, dar și teatrele, s-ar putea închide din nou.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private