Burta de bere, mit sau realitate?

Burta de bere, mit sau realitate?
Burta de bere, mit sau realitate?

Cu un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice, berea este acuzată pe nedrept de creşterea în greutate, demonstrează studii recente.

Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid susţin că berea, consumată cu moderaţie, cu sau fără alcool, nu îngraşă şi nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariţia burţii.

Afirmaţia “Berea îngraşă”este un mit, în realitate“ Berea nu îngraşă”. Aceasta conține sodiu, carbohidrați, proteine și chiar vitaminele B2 şi B6, arată cercetătorii. 350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimiși 5% alcool. În plus, berea, fie ea cu alcool sau fără, conține mult mai puține calorii pentru 100 de ml (doar43 kcal în varianta cu alcool şi 17 kcal în varianta fără alcool), decât băuturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere. Aşadar berea este o băutură alcoolică ce nu conține grasimi, iar studiile demonstrează că în realitate berea poate chiar să regleze nivelul colesterolului.“

Trebuie să avem în vedere faptul că ne referim la un consum moderat, susținut de un stil de viață sănătosși o alimentație corespunzătoare”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Cercetătorii spanioli arată că berea este o băutură diuretică, ce nu îngraşă, pentru că, spre deosebire de celelalte băuturi alcoolice, are un conţinut caloric scăzut. În plus, reduce stresul acumulat peste zi şi asigură o mai bună odihnă în timpul nopţii.

Descoperirile spaniolilor sunt confirmate de un alt studiu realizat de cercetatorii elvețienișipublicat în ziarul New York Times. Aceştia au descoperit că femeile care consumă alcool cumoderație sunt mai puțin predispuse să se îngrașe și multe chiar slăbesc din acest motiv. Secrede că în cazul femeilor alcoolul stimulează metabolismul, iar acestea cosumă și mai puține alimente din acest motiv.

Cercetatorii spanioliși membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătateși Nutriție atrag insă atenția că este vorba despre un consum moderat de bere, susținut de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.

 

 

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox