Sari la conținut

Cum se vor schimba prețurile la cabinetele stomatologice după 15 mai

Spital de Stomatologie
Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei
Nou Spital de Stomatologie

Cabinetele stomatologice vor crește prețurile. Cabinetele stomatologice vor fi redeschise din 15 mai, însă acestea vor trebui să respecte anumite norme de siguranță, așa că prețurile procedurilor vor crește. 
Intervențiile medicale în cabinetele stomatologice vor fi mai scumpe după 15 mai spun medicii care au făcut investiţii suplimentare pentru a dota cabinetele, astfel încât personalul, dar și pacienții să fie în siguranță. Cei care au primit acreditare și în perioada stării de urgență au modificat deja prețurile.
”Aveam achiziționată dinainte o lampă cu ultraviolete pe care o foloseam după fiecare pacient. Am luat și un nebulizator cu care voi face dezinfecția suprafețelor și a aerului. Dar vor fi echipamente pentru fiecare pacient în parte: halat de unică folosință, bonetă, mască pentru cine nu are şi vine în cabinet sau botoși. Prețurile vor suferi foarte mult, pentru că vom avea echipamente de protecție, biocide, substanțele dezinfectante, iar aceste echipamente s-au scumpit foarte mult și se găsesc și foarte greu în momentul de față. Cred că vor fi manopere şi de șapte, opt, zece ori mai scumpe,” a explicat Dana Lăzăruc, medic stomatolog pentru Rador. 

Pentru medicul stomatolog riscurile sunt mari. Fiecare pacient poate fi purtător. Medicul va trebui să aibă echipament adecvat tipului de pacient pe care îl tratează. „Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a exemplificat Norina Forna, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru digi24. Sala va trebui decontaminată între manopere.

Medicul va trebui să aibă un echipament protector, viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul este covid pozitiv. La fel, halatul impermeabil care să protejeze. Toate manoperele trebuie realizate cu multă precauție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel