Sari la conținut

Căderea părului în cazul bărbaţilor poate fi semnul unei afecţiuni grave

Un studiu al Universităţii Tokyo care a inclus aproximativ 37.000 de persoane a scos în evidenţă faptul că bărbaţii care au început de chelie au un risc crescut să dezvolte o afecţiune gravă.

Cercetătoriii spun că există o asociere între căderea părului şi afecţiunile inimii, iar rărirea părului în creştetul capului poate fi semnul unei boli coronariene.

,,Am descoperit o legătură între chelia apărută în creştetul capului şi riscul bolilor coronariene, spune dr. Tomohide Yamada.

Explicaţia: apariţia rezistenţei la insulină şi inflamarea vaselor de sânge afectează atât inima cât şi părul.

Doctorul Yamada avertizează că bărbaţii care încep să-şi piardă părul din tinereţe ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea stilului de vaiţă, pentru a se asigura că vor avea o inimă sănătoasă.

Citeste si:

Boala coronariană este principala cauză de deces atât la bărbaţi cât şi la femei. Boala coronariană apare în cazul formării plăcii de aterom la nivelul arterelor coronare. Aceste artere asigură aportul de oxigen către inimă. Placa de aterom este formată din colesterol, calciu şi alte substanţe. Odată formată placa de aterom, afecţiunea se numeşte ateroscleroză. Placa de aterom îngustează arterele şi reduce fluxul sanguin către inimă. De asemenea favorizează formarea trombusurilor arteriale. Trombusurile pot bloca complet sau parţial fluxul sanguin. Când arterele coronare sunt îngustate sau blocate, sângele nu mai poate ajunge la inimă. Aceasta poate determina angina pectorală sau infarct miocardic

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.