Sari la conținut

Cadre medicale acuzate de omucidere prin neglijență în cazul lui Maradona

Mai multe cadre medicale sunt judecate în legătură cu moartea fotbalistului Diego Maradona. Opt asistenți medicali au fost acuzați de „omucidere prin neglijență”, a anunțat presa argentiniană, citată de Reuters.

Marele fotbalist, care a condus Argentina la al doilea titlu mondial în 1986, a murit la vârsta de 60 de ani în noiembrie 2020 din cauza unei insuficiențe cardiace, după ce fusese operat pe creier cu câteva zile înainte.

Inculpații riscă ani grei de închisoare

Un tribunal din San Isidro, un oraș de la periferia orașului Buenos Aires, a respins apelurile apărării pentru o pedeapsă redusă și a menținut cerearea de acuzație din urmă cu un an a procurorilor pentru „muncă nesăbuită și ineficientă” în tratamentul fostului jucător de la Boca Juniors și Napoli, a relatat postul de televiziune TN.

Este puțin probabil ca procesul să înceapă până anul viitor, iar inculpații ar putea fi condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între opt și 25 de ani, potrivit rapoartelor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel