Sari la conținut

Cadrele medicale şi pacienţii, revoltaţi de mâncarea din spital

  • de
  • ;
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Încă din luna iulie, spitalul a încetat să mai pregătească mese calde, pe care le acum comandă de la o firmă de catering, după ce pacienții și personalul medical au denunțat calitatea mâncării servite.

Se întâmplă la un spital din Franţa, unde, de la începutul verii, pacienții și personalul s-au plâns de calitatea mâncării servite de unitatea sanitară. Și pe bună dreptate: spitalul nu mai poate prepara mese calde din cauza unei defecțiuni la un extractor de aer.

Între costul reparațiilor și apelul la un furnizor extern de servicii de catering, factura a ajuns la aproape un milion de euro pentru a depăși această situație și a revigora o bucătărie epuizată.

Citeste si…

Între timp, mâncarea nesănătoasă îi înfurie pe pacienţi. „Nu existau farfurii. Totul era servit în recipiente de plastic. Era necomestibilă, chiar dacă mâncarea ar trebui să fie o consolare”, spune Françoise, care tocmai s-a întors de la terapie intensivă.

Această locuitoare din Oloron-Sainte-Marie, un oraș în sudul Franței, care a suferit un accident vascular cerebral, spune că este indignată de mesele din spital.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Citeste si…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel