Sari la conținut

Cafeaua ajută la reducerea riscului de infecție cu Covid. Care sunt celelalte beneficii pentru sănătate

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cafeaua ajută la reducerea riscului de infecție cu Covid. Care sunt celelalte beneficii pentru sănătate.

Potrivit cercetărilor, cafeaua are un nou beneficiu: protejarea împotriva infecției cu Covid. Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Northwestern a constatat că consumul zilnic de una sau mai multe căni de cafea poate reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid cu 10%.

Articolul, publicat în revista Nutrients, a analizat mai multe alimente pentru a vedea dacă există o corelație între anumite obiceiuri alimentare și protecția împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul. Cercetătorii au spus că au examinat datele dietetice ale a 40.000 de adulți britanici din biobanca din Marea Britanie, unde s-au adaptat la factori de bază, cum ar fi aportul zilnic de cafea, ceai, pește gras, carne procesată, carne roșie, fructe și legume.

Cafeaua ajută la reducerea riscului de infecție cu Covid

Dincolo de a vă oferi un impuls de cofeină, cafeaua are și alte beneficii care vă pot ajuta sistemul imunitar. Cercetătorii au menționat că cafeaua contribuie major la aportul de polifenoli, în special acizii fenolici.

Acizii fenolici sunt agenți reducători care, atunci când sunt combinați cu vitamina C, vitamina E și carotenoizi, pot proteja țesuturile corpului de cancer, boli de inimă și inflamații.

În aditină, cafeaua are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate reduce riscul de pneumonie la adulții vârstnici.

Cofeina conține un medicament bronhodilatator numit teofilină, care poate deschide căile respiratorii în plămâni pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și pentru a ușura respirația.

Pe scurt: cafeaua vă poate ajuta sistemul imunitar.

„Una peste alta, un efect imunoprotector al cafelei împotriva Covid este plauzibil ți merită investigatii suplimentare”, au spus cercetatorii.

  • Fructele și legumele contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de infecție COVID-19 datorită proprietăților lor antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale.
  • Carnea procesată, cum ar fi slănina și cârnații, pe de altă parte, crește riscul de infecție severă cu COVID-19.

Cafeaua ajută și te protejează și de alte boli

  • Un studiu realizat de American Heart Association a constatat că persoanele care au consumat cel puțin trei căni de cafea și-au redus cu regularitate riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau infarct cu o treime, fiecare ceașcă de cafea reducând cu atât mai mult riscul unui potențial eveniment cardiovascular. ca 12%.
  • Alte cercetări au arătat recent că cafeaua poate ajuta la scăderea riscului unuia dintre cele mai grave tipuri de cancer: cancerul de prostată.
  • Cercetătorii din China au declarat că fiecare ceașcă suplimentară de cafea pe care o bea cineva este asociată cu o reducere de 1% a riscului de cancer de prostată.
  • Bărbații care beau în mod regulat două până la nouă căni pe zi au fost cu 9% mai puține șanse de a dezvolta cancer comparativ cu bărbații care au consumat zero până la două căni pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel