Sari la conținut

Cafeaua cu ciuperci, un nou trend în lumea cafelei. Beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Cafea cu ciuperci
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cafeaua cu ciuperci, noul trend in lumea cafelei

Cafeaua cu ciuperci a câștigat recent atenția și a devenit o tendință în care oamenii o numesc o alternativă mai sănătoasă la cafeaua tradițională. A stârnit curiozitatea la nivel mondial, iar dacă veți încerca această nouă tendință, specialiștii garantează o experiență plăcută și surprinzătoare. 

Cafeaua cu ciuperci este descrisă ca având același gust ca cafeaua obișnuită, dar cu aproximativ 25-30% din praful de cafea făcută din ciuperci. Oferă arome pământoase de cafea, cu o notă de nuci și fără dezavantajele refluxului acid sau insomniei induse de cofeină.

Un nou trend în lumea cafelei

Inițial, cafeaua cu ciuperci era disponibilă în mare parte online de la mărci internaționale. În decurs de un an, mai multe mărci autohtone au intrat pe piață, iar acum este disponibil pe site-urile de comerț electronic.

Cafeaua cu ciuperci folosește, în general, extracte de ciuperci medicinale, mai degrabă decât ciuperci culinare precum shiitake și portobello. Ciupercile medicinale comune folosite pentru a face această cafea la modă sunt:

  • Chaga
  • coada curcanului
  • coama leului
  • Reishi
  • Cordyceps

Mai multe recenzii ale consumatorilor indică faptul că profilul de aromă al cafelei cu ciuperci nu este atât de diferit de cel al cafelei obișnuite.

Cafeaua cu ciuperci: beneficii pentru sănătate și curiozități

  • Istoria cafelei cu ciuperci datează din cel de-al Doilea Război Mondial, când deficitul de cafea din Europa a dus la introducerea unei alternative în Finlanda pentru cafeaua cu ciuperci Chaga.
  • Ciupercile Chaga cresc pe mesteacăni pe terenuri reci și au fost folosite în mod tradițional în diferite culturi ca stimulent al imunității.
  • Cafeaua cu ciuperci este de obicei formulată sub formă de pulbere și poate fi preparată în același mod ca cafeaua obișnuită. O lingurita de praf se amesteca cu apă caldă sau lapte, cu zahăr după gust.
  • Poate fi savurat și rece preparându-l în mod obișnuit și apoi răcindu-l cu gheață.
  • Utilizatorii descriu cafeaua cu ciuperci ca având o textură mătăsoasă și o aromă de nuci, similar cu un cappuccino bine făcut în lapte de migdale.
  • Utilizatorii apreciază aroma sa unică și impactul pozitiv asupra ciclului lor de somn și asupra sănătății. 
  • Compușii extrași din ciupercile medicinale se numesc adaptogeni, care pot îmbunătăți răspunsul organismului la stres. Potrivit studiilor, ciupercile medicinale îmbunătățesc imunitatea, pevin a cancer, au efect antiulcer și antialergenic.
  • Produsul a surprins și impresionat pasionații de cafea cu aromele sale unice.
  • Ciupercile sunt recunoscute pentru calitățile lor bogate în nutrienți și există o predicție că următoarea inovație ar putea fi gustările pe bază de ciuperci. 
  • Interesul tot mai mare pentru produsele pe bază de ciuperci, subliniază aplicațiile versatile ale ciupercilor în lumea culinară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel