marți, octombrie 26, 2021

Cafeaua verde este o băutură foarte sănătoasă care aduce o mulțime de beneficii organismului. Sunt studii care susțin că antioxidanții din cafea împiedică distrugerea celulelor, astfel fiind prevenite multe

boli printre care și cele cardiovasculare sau diabetul zaharat de tip 2. În plus, are efecte foarte bune asupra tenului dar și a părului.

Iată care sunt pricipalele beneficii ale consumului de cafea verde: 

 • Cafeaua verde conține acid clorogenic despre care se crede că are proprietăți antidiabetice și antiinflamatorii. Sunt studii care susțin că această băutură, dacă este consumată cu moderație ajută la combaterea obezității.
 • Totodată, studii recente au arătat că un aport zilnic de trei cești de cafea decofeinizată poate să reducă riscul de diabet zaharat de tip 2 cu până la

  30%. Explicația  este aceea că acidul clorogenic stimulează secreția de insulină și este bun în cazul persoanelor cu prediabet sau a celor cu sindrom metabolic.

 • Cafeaua verde fiind plină de antioxidanți oferă efecte anti-îmbătrânire excelente. Mai mult, această băutură redă elasticitatea pielii și întinerește tenul, deoarece cafeaua conține compuși care stimulează producția de colagen a dermei și astfel este prevenită îmbătrânirea prematură a tenului. De asemenea, cafeaua verde are și rolul de a reduce pungile de sub ochi. Trebuie doar să aplici două dischete demachiante îmbibate în cafea

  pe pungile de sub ochi și să le lași să acționeze câteva minute. Vei observa cum cearcănele vor fi reduse simțitor.

 • Elimină celulita, poate de aceea, majoritatea cremelor anticelulită conțin cofeină. Acasă, singură poți utiliza zațul de de la cafea și să faci din el o mască numai bună împotriva celulitei. Amestecă zațul cu puțin ulei de măsline și aplică compoziția pe zonele afectate. 
 • Facilitează procesul de digestie. Cafeaua stimulează secreția de salivă și suc gastrică în acest fel înlesnește tranzitul intestinal, iar alimentele sunt digerate mult mai ușor. 
 • Cercetătorii

  susțin că antioxidanții din cafeaua verde sunt mult mai puternici decât cei din ceaiul verde. De aceea și este considerată un adevărat dezinfectant natural cu efecte antiseptice și antiinflamatoare importante. Cafeaua verde ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar. Mai mult, efectele antiinflamatoare, antipiretice și antiseptice fac ca această băutură să fie foarte utilă în lupta cu bacteriile și virușii.

 • Are efecte pozitive și asupra inimii, sunt studii care arată că ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
 • Măștile realizate din cafea pot să redea strălucirea

  firului de păr dar și să întărească rădăcina firului de păr combătând astfel căderea părului. Fierbe o cană de cafea și aplica compoziția pe părul uscat. Las-o să acționeze 15 minute, apoi spală și clătește părul foarte bine.

Ultimele stiri