vineri, decembrie 9, 2022

Calendar Ortodox 6 aprilie. Azi, 6 aprilie, este sărbătoare cu cruce neagră pentru creştinii ortodocşi. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Eutihie, Înțeleptul și Protectorul familiei la vreme de boală și necazuri.

Calendar Ortodox 6 aprilie. Rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi, pentru a fi ferit de boală și necazuri

Sfântul Eutihie s-a născut în Frigia din părinţi creştini. Potrivit Sfinţilor Părinţi, pe când era doar un copil, acesta se juca cu toţii copiii de vârsta lui. Unul dintre jocuri a fost acela de a scrie pe fiecare zid, numele lor, alături de ce vor fi ei în viaţă.

Te-ar mai interesa: Un streptococ UCIGAȘ face victime printre copii. M...

Atunci când a venit rândul lui Eutihie, acesta a scris „Eutihie – Patriarh”!

La 30 de ani, Eutihie a fost ales stareţ al unei mănăstiri din Amasia. La vârsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al sau la al V lea sinod ecumenic, ţinut în Constantinopol, în anul 553.

Cu prilejul acelui sinod, împăratul Iustinian și Patriarhul Mină l-au îndrăgit mult pe Eutihie. Patriarhul Mină l-a rugat pe împărat că Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după moartea sa.

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Sfântul Eutihie, făcător de minuni

Acest lucru se va întâmpla, Sfântul Eutihie păstorind Biserica lui Hristos în pace timp de doisprezece ani. După acești ani, împăratul Iustinian a căzut în erezia monofizită. Patriarhul Eutihie pentru că s-a împotrivit ereziei, a fost exilat la mănăstirea lui cea dintâi. Acolo Patriarhul Eutihie a rămas timp de alți doisprezece ani și opt luni.

Te-ar mai interesa: Cum să trăiești mai mult? Medic: 5 alimente minune...

El s-a arătat a fi făcător de minuni, căci îi vindeca pe oameni de fel şi fel de boli doar cu rugăciunea și prin ungerea cu untdelemn sfințit.

După moartea împăratului Iustinian, a fost împărat Iustin. Acesta l-a rechemat pe Eutihie în scaunul patriarhal de la Constantinopol, în care Sfântul a rămas până la moartea lui. Sfântul Patriarh Eutihie a trecut la cele veșnice în anul 582.

Te-ar mai interesa: Băutura care întărește imunitatea și vindecă răcea...

În această zi sfântă, creştinii ortodocşi trebuie să rostească o rugăciune de mare ajutor în caz de boală și necaz.

”Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate;

Părinte Ierarhe Eutihie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne apere de boli și să ne ferească de necazuri, potrivit credindumnezeu.com.

Te-ar mai interesa: Ai mereu pielea uscată? Ce poate afecta acest orga...

Îmbogăţindu-te cu virtuţi şi luminându-te cu Luminile cele Strălucitoare ale darurilor lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de rele prin rugăciunile tale, ca să te laud, Preaînţelepte Ierarhe Eutihie.

Viţă sădită din cer în curţile lui Dumnezeu ai odrăslit, adevărat îndestulată cu roadele faptelor celor bune, împreună şi cu ale minunilor, Sfinte Părinte Eutihie.

Fiind îmbrăcat cu Putere Dumne­zeiască, ai dezgolit puterea înşelătorului, făcând minuni alese, purtătorule de Dumnezeu şi fiind izgonit fără dreptate de la turma ta, iarăşi te-ai întors la dânsa mărit; părinte cuvioase, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă.

Te-ar mai interesa: Risc de demență: Alimentele ultraprocesate pot acc...

Amin!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private