Sari la conținut

Calitățile uimitoare ale grapefruitului: topește grăsimea și ajută la detoxifierea ficatului

Bogat în antioxidanți, grapefruitul ține la distanță cele mai crunte boli și întârzie îmbătrânirea. Consumul regulat de grapefruit previne bolile tubului digestiv, constipația, aciditatea gastrică, ateroscleroza, artrita, reumatismul, osteoartrita și astmul.

În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson. Numeroase studii au demonstrat că cine consumă citrice — prin urmare și grapefruit — ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.

Naringenina, antioxidant prezent în grepfrut, echilibrează cantitatea de insulină şi glucoză din organism şi luptă cu diabetul. Din păcate, bolnavii de diabet ar trebui să consume foarte multe fructe pentru ca scopul să fie atins. Tocmai din acest motiv, cercetătorii doresc să creeze un supliment concentrat care să poată fi administrat celor care se confruntă cu teribila afecţiune.
Cel de-al doilea efect benefic al naringeninei este ajutorul dat ficatului în arderea grăsimilor. Antioxidantul colaborează într-o strânsă legătură cu ficatul, astfel încât grăsimile ingerate la fiecare masă sunt arse şi nu depozitate.
Grapefruitul este foarte popular datorită efectelor sale miraculoase în curele de slăbire, mai ales pentru că are doar 25 de calorii (la suta de grame). Este recomandat a se consuma în acest caz înainte de masă. El are proprietăți chimice care reduc nivelul de insulină, conducând asftel la scăderea în greutate.

Citeste si:

Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.