Sari la conținut

Camilla l-a părăsit pe Regele Charles! NU a mai suportat. Cronologia unei povești de dragoste halucinante

Înainte ca Prințul Charles să se căsătorească cu Prințesa Diana (pe atunci Diana Spencer) în 1981, se pare că era deja îndrăgostit de una dintre fostele sale iubite, Camilla Parker Bowles (pe atunci Camilla Shand).

Povestea de dragoste dintre Charles și Camilla a fost bine documentată, perechea căsătorindu-se în sfârșit în aprilie 2005, după o lungă controversă. Aici, aruncăm o privire asupra poveștii de dragoste a ducelui și ducesei de Cornwall, de la prima lor întâlnire până la viața lor fericită de familie acum.

1970: Se pare că s-au întâlnit la un meci de polo.

Rapoartele despre prima întâlnire a cuplului variază ușor, deși se crede că s-au întâlnit la începutul anilor ’70. Prințul Charles a întâlnit-o pe Camilla Shand la un meci de polo în Windsor Great Park în 1970, potrivit BBC.

Dar, potrivit People, „Când l-a întâlnit pe Prinț la o petrecere în 1972, Camilla Shand, pe atunci o tânără de 25 de ani  care locuia la Londra, i-a spus cu nădejde: „Străbunica mea a fost amanta stră-bunicului tău.. Simt că avem ceva în comun.'” Indiferent de versiunea evenimentului adevărată, cu siguranță a existat o scânteie.

Charles s-a alăturat Marinei Regale în 1971 și, în ciuda faptului că a început să se întâlnească cu Camilla, relația aparent s-a răcit când prințul a revenit la serviciu.

Potrivit rapoartelor regale: „Deși prințul învins a curtat-o timp de șase luni, el nu a reușit să o ceară în căsătorie înainte de a se întoarce pe mare în februarie 1973”.

1973: Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles.

Camilla l-a întâlnit de fapt pe primul ei soț, Andrew Parker Bowles, la o petrecere în 1965, a dezvăluit autoarea Penny Junor în cartea ei, „Ducesa: Camilla Parker Bowles și povestea de dragoste care zguduie coroana”.

Cu toate acestea, s-au despărțit, iar Andrew ar fi început o aventură cu Prințesa Anne, potrivit Harper’s BAZAAR UK, care a citat cartea lui Junor. Junor chiar a sugerat că dacă Andrew nu s-ar fi întâlit cu Anne, Camilla nu s-ar fi întâlnit niciodată cu Prințul Charles.

Camilla și Andrew și-au reaprins în cele din urmă relația după ce Charles a plecat pentru serviciul naval. S-au căsătorit pe 4 iulie 1973.

Andrew Parker Bowles și Camilla Shand în ziua nunții lor.

Camilla și Andrew au avut ulterior doi copii împreună, fiica Laura Parker Bowles și fiul Tom Parker Bowles. Fapt amuzant: Charles este nașul lui Tom.

1977: Charles a cunoscut-o pentru prima dată pe Diana.

Când Lady Diana l-a întâlnit prima dată pe Charles, el se întâlnea cu sora ei, Lady Sarah (născută Spencer, acum McCorquodale). Diana avea doar 16 ani pe atunci. The Guardian a descris-o pe McCorquodale drept „o fostă iubită a Prințului Charles” și a citat-o spunând: „Le-am făcut cunoștință. Sunt Cupidon”.

Într-un interviu TV după logodna ei cu Charles în 1981, Diana a spus despre acea primă întâlnire: „Era în 1977, Charles a venit în vizită. Era un prieten de-al surorii mele Sarah. El a venit pentru o filmare la vânătoare. Noi oarecum ne-am întâlnit într-un câmp arat.”

Logodna lui Diana și Charles a fost anunțată pe 24 februarie 1981 și s-au căsătorit doar câteva luni mai târziu, pe 29 iulie. Diana tocmai împlinise 20 de ani, în timp ce Prințul Charles avea 32 de ani.

În 1991, Diana i-a dezvăluit biografului Andrew Morton că la nunta ei a căutat-o pe Camilla în congregație. Ea a dezvăluit (pentru Good Housekeeping), „Știam că este acolo, desigur. Am căutat-o”. Ea a continuat: „Așa că mergând pe culoar, am zărit-o pe Camilla, o pălărie gri pal, cu voal”. Charles și Diana, desigur, au avut doi copii: William în 1982 și Harry în 1984.

1986: Charles și-a reluat relația cu Camilla.

După ce se presupune că au avut o conexiune interconectată în anii precedenți, Charles și Camilla și-au reaprins relația fizică în 1986, în ciuda faptului că ambii erau căsătoriți.

Într-un interviu din 1995 pentru BBC One’s Panorama, Diana a declarat: „Noi eram trei în această căsnicie, așa că a fost puțin aglomerat” și i-a spus lui Morton că chiar a confruntat-o pe Camilla despre aventura cu soțul ei fără niciun folos.

1993: S-au scurs înregistrările conversațiilor private dintre Camilla și Charles.

La începutul anului 1993, s-a scurs o conversație intimă între Camilla și Charles, confirmând relația ilegală a cuplului. Înregistrată în 1989, lansarea casetelor a provocat un scandal uriaș pentru familia regală.

The Mirror a publicat o transcriere a conversației adesea zgomotoase, iar revelațiile conținute în interior au dus în cele din urmă la dizolvarea căsătoriei lui Charles cu Diana și a căsătoriei Camillei cu Andrew. Camilla a cerut divorțul în ianuarie 1995, în timp ce Charles și Diana și-au finalizat divorțul în august 1996.

1994: Charles a numit-o pe Camilla „un mare prieten de-al meu”.

Într-un documentar TV care a fost difuzat în 1994, Charles a recunoscut relația cu Camilla (după The New York Times) și a numit-o „o mare prietenă de-a mea”. El a continuat: „Ea este o prietenă de foarte mult timp – și va continua să fie o prietenă pentru foarte mult timp”.

1997: Moartea Dianei a zguduit lumea.

Diana a murit tragic pe 31 august 1997, în urma unei coliziuni rutiere la Paris. Diana avea 36 de ani.

1998: Charles a prezentat-o pe Camilla fiilor săi.

The Guardian a raportat în 1998 că „asistenții regali au confirmat că Prințul William a întâlnit-o pentru prima dată pe partenera tatălui său, Camilla Parker Bowles”. Potrivit publicației, „O campanie transparentă de „introducere” a doamnei Parker Bowles în viața publică a început după divorțul lui Charles. Dar a fost abandonată după moartea Diana, Prințesa de Wales”. Prințul Harry ar fi cunoscut-o pe Camilla la o dată ulterioară.

Cu toate acestea, nu toată lumea din familia regală a aprobat relația publică a lui Charles cu Camilla. Los Angeles Times a dezvăluit că la petrecerea de 50 de ani a lui Charles, „Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dezaprobă relația odinioară adulteră a fiului lor cu Parker Bowles”.

1999: Charles și Camilla au apărut în public împreună ca un cuplu pentru prima dată.

După ce au organizat o petrecere de naștere pentru sora Camillei la Ritz din Londra, Camilla și Charles au fost fotografiați împreună pentru prima dată în cuplu.

2000: Regina a fost de acord să o întâlnească în sfârșit pe Camilla.

Potrivit BBC, Regina Elisabeta a refuzat să o întâlnească pe Camilla pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda faptului că Charles era serios în privința ei. Totuși, totul s-a schimbat când regina a acceptat o invitație la petrecerea de 60 de ani a regelui Constantin al Greciei la reședința lui Charles, Highgrove. Acceptarea reginei Elisabeta să se întâlnească în sfârșit cu partenera fiului ei a fost aparent un mare pas înainte pentru familia regală și pentru relațiile publice.

2001: Charles și Camilla s-au sărutat în public.

La un eveniment pentru Societatea Națională de Osteoporoză de la Somerset House din Londra, Charles și Camilla au fost fotografiați îmbrățișându-se și sărutându-se, dovedind că relația lor devenea din ce în ce mai serioasă.

2005: Charles s-a căsătorit cu Camilla.

Charles și-a anunțat logodna cu Camilla în februarie 2005, după ce a locuit cu ea la Clarence House din 2003.

Pe 9 aprilie 2005, Charles și Camilla s-au căsătorit într-o ceremonie civilă la Windsor Guildhall. Ceremonia a fost urmată de o binecuvântare oficială din partea Arhiepiscopului de Canterbury la Capela Sf. Gheorghe din Castelul Windsor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel