joi, august 18, 2022

Campania #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite. Care este programul primei etape.

AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer – caravana națională de ecografii mamare gratuite. 15 minute sunt suficiente pentru a acorda o șansă în plus la viață. Atât durează o ecografie mamară pentru a afla că ești bine și că poți avea în continuare grijă de cei dragi.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Începând cu 7 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație senologică gratuită în cele 22 de orașe incluse în caravana medicală de anul acesta.

15 minute pentru viață. Campania #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite

În premieră anul acesta, echipa medicală este formată din medici specialiști din cadrul celei mai mari rețele de medicină privată din România – Regina Maria.

„De multe ori uităm că pentru a avea grijă de cei dragi și pentru a putea duce la bun sfârșit șirul interminabil de responsabilități trebuie, întâi de toate, să fim noi bine. Altfel, se produce acel efect de domino și nimeni și nimic din jur nu mai poate fi ajutat.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Pentru femeile din România, grija este o valoare generațională. Însă nu grija pentru ele, ci grija pentru cei dragi. Din acest motiv consideră, de cele mai multe ori, că un consult senologic nu este o prioritate.

În fiecare an mizăm pe educație și prevenție, iar rezultatele nu întârzie să apară. Și în fiecare an încercăm să ajungem în cât mai multe orașe, pentru a transforma în roz toate statisticile gri.”, a declarat Andreea Lupu, coordonator campanie Cancel Cancer, Publicis Media.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Un cabinet medical mobil va străbate țara și va ajunge în 22 de orașe

La fel ca în anii trecuți, un cabinet medical mobil, cu un design prietenos și dotat cu ecograf de ultimă oră, va străbate țara și va ajunge în 22 de orașe. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile.

„CancelCancer este despre oameni și pentru oameni. Este despre curaj, despre empatie și spirit nobil, într-o lume care ar trebui să prețuiască mai mult aceste valori. Și să le încurajeze. Anul acesta le îndemnăm pe femeile din România să își dea timp, să își aloce 15 minute pentru ele, pentru a afla că sunt bine. Le îndemnăm să învețe să se prețuiască.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Ca în fiecare an, Cancel Cancer este despre implicare. Ne bucură nespus amploarea pe care o capătă inițiativa noastră, de la un an la altul. Iar pentru acest lucru le suntem recunoscători și celor de la Kaufland, partenerul nostru alături de care de cinci ani schimbăm în bine viețile a mii de femei din România. Și, într-adevăr, IMPREUNĂ CÂȘTIGĂM TIMP”, spune Andreea Moldovan, General
Manager AVON SEE.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie a cancerului la sân

Este al cincilea an în care Avon și Kaufland, două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale, își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalității cauzate de  depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

„De 5 ani, împreună cu AVON, contribuim la schimbarea mentalității în ceea ce privește prevenția. Mii de femei au beneficiat de consultații gratuite în cadrul campaniei Cancel Cancer și ne bucurăm să continuăm caravana în parcările magazinelor noastre din toate colțurile țării. Pentru noi, la Kaufland România, implicarea face diferența.”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o inițiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân. Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Anul acesta proiectul se desfășoară în patru etape. Peste 3.000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraș sau din proximitate).

Programul primei etape (7 iulie- 24 iulie) a caravanei #CancelCancer2021

  • Codlea 7-9 iulie (Kaufland, Str. Vulcanului nr. 2A)
  • Sighișoara 10-12 iulie (Kaufland, Str. Stadionului nr. 1)
  • Sibiu 13-15 iulie (Kaufland, Comuna Șelimbăr, Sos. Sibiului, nr. 1A)
  • Deva 16-18 iulie (Kaufland, Calea Zarandului, nr. 67)
  • Orăștie 19-21 iulie (Kaufland, Str. Armatei, nr. 36)
  • Petroșani 22-24 iulie (Kaufland, Str. Livezeni, nr. 12C)

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei cu privire la normele de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar:

  • Ziua 1/oraș: 12:00-20:00
  • Ziua 2/oraș: 10:00-19:00
  • Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private