joi, decembrie 1, 2022

Campania de vaccinare este considerată de către politicieni un real succes în țara noastră. Rezultatele încep să se vadă și în cifrele în scădere a persoanelor infectate.

Autoritățile au prezentat distribuția pe vârste a persoanelor care s-au imunizat cu serul Pfizer în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală. Astfel, cel mai bine reprezentată a fost grupa de vârstă 50-54 de ani (2.328 de persoane), urmată de grupele 40-44 de ani (2.059 de persoane) și 45-49 de ani (1.889 de persoane).

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Totodată, s-au vaccinat 4.315 tineri (16-29 de ani).  950 de persoane au între 16-19 ani, 1.829 de persoane între 20-24 de ani și 1.536 de persoane între 25-29 de ani.

La maratonul vaccinării s-au imunizat și 29 de persoane peste 90 de ani.

În cele trei zile și trei nopții în care s-a desfășurat Maratonul Vaccinării în București s-au vaccinat în total 20.360 de persoane, dublu față de așteptările organizatorilor.

Premierul Cîțu, despre Maratonul Vaccinării: „Avem resursele să continuăm cu asemenea campanii în perioada următoare. Nu este o coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere, în același timp cu o creștere a ratei de vaccinare.”

„Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul.

Din punctul meu de vedere și aici este punctul meu personal, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebuie să beneficieze și să se bucure de o viață normală”, a completat el în cadrul conferinței de presă din cursul zilei de astăzi.

Te-ar mai interesa: Cauza principală a refluxului acid și a arsurilor ...

Principalele declarații ale Premierului Florin Cîțu:

  • Românii au înțeles că singura soluție pentru normalitate este vaccinare. Avem o rată a infectărilor în scădere, în același timp în care avem creșterea ratei de vaccinare. Nu este o coincidență.
  • Avem resursele pentru a continua cu asemenea campanii. Se poate să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate.
  • Am avut discuții deja cu asociația primarilor și am cerut să se implice direct. Săptămâna viitoare vom avea tot guvernul în stradă, la centrele de vaccinare. De săptămâna viitoare, vom răspunde la toate întrebările cetățenilor.
  • Este normal ca cei vaccinați să poată să-și continuă viața și să revină la normalitate.
  • Dacă e nevoie și o recomandă medicii, vom face și a treia doză de vaccin. Avem dozele deja contractate – am luat în calcul vaccinarea și pentru anul viitor,

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private